Oλοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Χθες σε ανοιχτή συζήτηση ο Σταύρος Παναγιωτίδης, υπ. δρ Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συζήτησε με φοιτητές και νέους της πόλης μας με θέμα «Πανεπιστήμιο Α.Ε. ή Πανεπιστήμιο μας;». 
Ενώ λίγο αργότερα, στην κεντρική εκδήλωση με θέμα «Πώς η αδικία έγινε νόμος; Η εργασία στα χρόνια της κρίσης», συγκινητικό αγωνιστικό χαιρετισμό απεύθυνε απολυμένη καθαρίστρια του Υπ.Οικ. και στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλίας Σιούτας, μέλος της επιτροπής εργασιακών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο Στάθης Δρογώσης για να μας τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του και τη βραδιά έκλεισαν μουσικά ο Λόγος Απειλή και ο Ταφ Λάθος ξεσηκώνοντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Σήμερα, Σαββατο, δεύτερη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το μαρξισμό στο σήμερα με τίτλο «Μαρξ (τρόπος χρήσης)», με εισηγητή τον Σπύρο Λαπατσιώρα, επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αμέσως μετά, στην κεντρική εκδήλωση με θέμα «Στο όνομα της “ανάπτυξης”: Το περιβάλλον σε κρίση», θα μιλήσουν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, το μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου ενάντια στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Βάνα Σφακιανάκη και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 
Στο κλείσιμο της βραδιάς, λίγο μετά τις 10μ.μ., θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε με νοτιοϊταλιάνικα τραγούδια από τους «Εncardia» και το μουσικό γλέντι θα ολοκληρώσουν οι «Γιαλέλι». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook