Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, που αυτήν τη στιγμή μεταδίδεται σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 66 χώρες παγκοσμίως, έχει προσελκύσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια θεατές από την έναρξή του, τον Δεκέμβριο του 2006, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Πρώτη παράσταση που θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση στο Ρέθυμνο είναι το έργο «Κάρμεν» του George Bizet, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:55 στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό το αγκάλιασε από την αρχή του, ενώ ολοένα και περισσότεροι θεατές το ανακαλύπτουν κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη σεζόν 2013- 2014, το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, σε Ελλάδα και Κύπρο, για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος, ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας τα 28.000 εισιτήρια, αφήνοντας πίσω κατά πολύ τα 21.000 εισιτήρια που κόπηκαν τη σεζόν

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δέκα φαντασμαγορικών παραστάσεων που εξασφάλισε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, με τους παγκόσμιους σταρ της όπερας σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή της ΜΕΤ. Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Georges Bizet
ΚΑΡΜΕΝ
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Η μαγευτική σκηνοθεσία του Richard Eyre στο φλογερό μελόδραμα του Bizet επιστρέφει με τη μετζοσοπράνο Anita Rachvelishvili στην ερμηνεία του ρόλου που την καθιέρωσε: της κακότυχης καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον απελπισμένο εραστή της, τον στρατιώτη Δον Χοσέ, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο καυχησιάρης ταυρομάχος Εσκαμίγιο, που μπαίνει ανάμεσά τους. Ο Pablo Heras-Casado διευθύνει την ανεπανάληπτη μουσική που περιλαμβάνει πλήθος αγαπημένες και γνωστές μελωδίες.

Gioacchino Rossini
Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ
30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (Μαγνητοσκοπημένη)
Η γεμάτη ζωντάνια και κέφι παραγωγή της ΜΕΤ στην κλασική κωμωδία του Rossini –που έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες του λυρικού μελοδράματος – παρουσιάζει την Isabel Leonard στον ρόλο της κεφάτης Ροζίνας, τον Lawrence Brownlee στον ρόλο του πονηρού αγαπημένου της και τον Christopher Maltman στον ρόλο του απέραντα πολυμήχανου και γοητευτικού κουρέα. Ο Michele Mariotti διευθύνει τη ζωηρή και μελωδική μουσική.

Richard Wagner
ΟΙ ΑΡΧΙΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ
13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ο James Levine επιστρέφει σε ένα από τα χαρακτηριστικά βαγκνερικά του έργα, διευθύνοντας αυτή την επική κωμωδία –για πρώτη φορά πάλι στη ΜΕΤ εδώ και οχτώ χρόνια –γύρω από μια ομάδα ‘τραγουδιστάδων’ της Αναγέννησης, που ο διαγωνισμός τους στο τραγούδι ενώνει μια πόλη. Οι Johan Reuter, Johan Botha και Annette Dasch είναι επικεφαλής της λαμπρής διεθνούς διανομής σ’ αυτή τη γοητευτική και επιβλητική γιορτή της δύναμης της μουσικής και της τέχνης.

Wolfgang Amadeus Mozart
ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ
4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (Μαγνητοσκοπημένη)
Ο μουσικός διευθυντής της ΜΕΤ James Levine διευθύνει μια σπινθηροβόλα νέα παραγωγή του αριστουργήματος του Mozart, σε σκηνοθεσία Richard Eyre, ο οποίος τοποθετεί τη δράση αυτής της κλασικής οικογενειακής κωμωδίας σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα στη Σεβίλλη, αλλά τη δεκαετία του 1930. Ο εκπληκτικός μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov ηγείται της διανομής στον ομώνυμο ρόλο του έξυπνου υπηρέτη, απέναντι στη Marlis Petersen στο ρόλο της μέλλουσας γυναίκας του, της Σουζάνας, τον Peter Mattei στον ρόλο του αφεντικού τους, του γυναικοκατακτητή Κόντε, την Amanda Majeski στο ρόλο της πολύπαθης Κοντέσας και την Isabel Leonard στον ρόλο του ερωτύλου ακόλουθου Κερουμπίνο.

Franz Lehár
Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ
17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η σπουδαία Renée Fleming πρωταγωνιστεί στον ρόλο της συναρπαστικής μοιραίας γυναίκας που γοητεύει όλο το Παρίσι στην κεφάτη οπερέτα του Lehár, σε μια νέα σκηνοθεσία από τη δεξιοτέχνη σκηνοθέτη και χορογράφο του Μπρόντγουεϊ Susan Stroman (The Producers, Oklahoma!, Contact). Η Stroman και η σκηνογραφική της ομάδα, με τον Julian Crouch (Satyagraha, The Enchanted Island) και τον σχεδιαστή κουστουμιών William Ivey Long (Cinderella, Grey Gardens, Hairspray), δημιούργησαν ένα art – nouveau σκηνικό που βρίσκει την κορύφωσή του με τον χορό και το τραγούδι των grisettes στο θρυλικό Μαξίμ. Ο Nathan Gunn συμπρωταγωνιστεί ως Ντανίλο και η Kelli O’Hara είναι η Βαλενσιάν.
Διευθύνει ο Andrew Davis.

Jacques Offenbach
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΦΜΑΝ
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
Ο συναρπαστικός τενόρος Vittorio Grigolo αναλαμβάνει τον ρόλο του βασανισμένου ποιητή και ακούσιου τυχοδιώκτη που δίνεται στον τίτλο της αριστουργηματικής όπερας του Offenbach, στην ξέφρενη, γεμάτη στροβιλισμούς παραγωγή της ΜΕΤ. Οι Hibla Gerzmava, Erin Morley και Christine Rice ερμηνεύουν τις τρεις ηρωίδες – που η καθεμιά τους είναι μια εξιδανικευμένη ενσάρκωση της λαχτάρας του Χόφμαν. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει τους ρόλους των Τεσσάρων Κακών και ο Yves Abel διευθύνει την εξαίσια μουσική.

Gioacchino Rossini
Η ΚΥΡΑΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα αστέρια του μπελκάντο Joyce DiDonato και Juan Diego Flórez σμίγουν σ’ αυτή την επίδειξη φωνητικής δεξιοτεχνίας στην όπερα του Rossini, τοποθετημένη στα σκοτσέζικα υψίπεδα την εποχή του Μεσαίωνα και βασισμένη σε ένα αγαπημένο μυθιστόρημα του σερ Walter Scott. Η DiDonato είναι η «κυρά της λίμνης» και ο Flórez ο βασιλιάς που την καταδιώκει ανελέητα. Τα φωνητικά τους πυροτεχνήματα ομορφαίνουν τη ρομαντική πλοκή σ’ αυτή την πρεμιέρα της ΜΕΤ, την οποία διευθύνει ο Michele Mariotti.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo
ΚΑΒΑΛΕΡΙΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ – ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ
25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η πιο ανθεκτική διπλή παράσταση στην ιστορία της τραγικής όπερας επιστρέφει σε μια νέα υποβλητική σκηνοθεσία του σερ David McVicar, που τοποθετεί τη δράση σε δύο χρονικές περιόδους, αλλά στο ίδιο σικελικό χωριό. Ο τενόρος Marcelo Álvarez αντιμετωπίζει τη διττή πρόκληση της ερμηνείας του Τουρίντου στην Καβαλερία Ρουστικάνα και του Κάνιο στους Παλιάτσους. Η Rae Smith (War Horse) σχεδίασε την ατμοσφαιρική πλατεία του χωριού του 1900 στην Καβαλερία, που μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό για φορτηγά του 1948 για τον καταραμένο θίασο των Παλιάτσων. Η Eva-Maria Westbroek (Καβαλερία) και η Patricia Racette (Παλιάτσοι) ερμηνεύουν τις άτυχες ηρωίδες και στο πόντιουμ βρίσκεται ο Πρώτος Μαέστρος της ΜΕΤ Fabio Luisi.

Χώροι που θα γίνουν οι παραστάσεις τη φετινή σεζόν είναι οι παρακάτω:
1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
3. Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών
4. Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
5. Λαμία: Δημοτικό Θέατρο
6. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο
7. Καβάλα: IMARET
8. Βέροια: Κινηματοθέατρο Σταρ
9. Λάρισα: Victoria Cinemas
10. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς
11. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
12. Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία – Φιλαρμονική Εταιρεία \”Μάντζαρος\”
13. Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
14. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com και το [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook