Τα απλά, καθημερινά, προϊόντα και οι πιο μηχανικές κινήσεις που κάνετε μέσα στην ημέρα μπορεί να σας προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς και δεν το γνωρίζετε.

Δείτε 7 λόγους που μπορεί να σας συμβαίνει αυτό:

Σαπούνι: Το σαπούνι και το νερό αφυδατώνουν το δέρμα, γεγονός που προκαλεί συχνά ξηρότητα και ερεθισμούς.

Αρώματα: Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν είναι να μυρίσουν κάποιο από τα προϊόντα ομορφιάς που έχουν. Αλλά είτε πρόκειται για φυσικό είτε για συνθετικό προϊόν, το άρωμα είναι το πιο κοινό ερεθιστικό στον τομέα περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτό ισχύει επίσης για τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα ρούχα και τα σεντόνια σας.

Παράγωγα πετρελαίου: Το πετρέλαιο βρίσκεται συχνά σε ενυδατικά προϊόντα (η βαζελίνη είναι το πιο κοινό από αυτά). Όμως, κατά ειρωνεία της τύχης, ενώ έχει σκοπό να ενυδατώσει το δέρμα σας, έχει συχνά το αντίθετο αποτέλεσμα. Το πετρέλαιο απωθεί με φυσικό τρόπο το νερό, που σημαίνει ότι αποτελεί ένα λιπαρό στρώμα στην επιδερμίδα το οποίο εμποδίζει την υγρασία από το να εξατμιστεί, δίνοντάς σας μια άμεση αίσθηση ενυδάτωσης, ενώ παγιδεύει τη βρωμιά (προκαλώντας ενδεχομένως και εξάρσεις ακμής) και στεγνώνει τους πόρους, επειδή κρατάει τον αέρα και την υγρασία μακριά.

Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι: Το αλάτι όχι μόνο κάνει το σώμα σας να κατακρατάει περισσότερο νερό, κάτι που οδηγεί σε πρήξιμο, αλλά μπορεί επίσης να στεγνώσει το δέρμα.

Θερμότητα: Η υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος και η εφίδρωση που αυτή φέρνει συνήθως προκαλούν κοκκινίλες, ερεθισμούς, ακμή, ροδόχρους ακμή και εξανθήματα. Από την άλλη, το ζεστό νερό στην επιδερμίδα ανοίγει τους πόρους και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Όταν είστε εκτεθειμένοι σε αυξημένη θερμοκρασία, φροντίστε να πίνετε πολύ νερό.

Πικάντικες τροφές: Τα πιάτα που έχουν καυτερά μπαχαρικά θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα προκαλέσουν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, το οποίο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, ειδικά σε εκείνους που έχουν ροδόχρους ακμή.

Μαλακτικό ρούχων: Χημικώς πλούσιο, είναι ένα από τα πιο κοινά ερεθιστικά του δέρματος.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook