\”Στον πατριωτισμό των Ελλήνων\” επαφίεται και η προστασία από τις φωτιές καθώς πολλά από τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν για να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις από πυρκαγιές το καλοκαίρι θα πρέπει αν τα λάβουν οι ίδιοι οι πολίτες.

 Και αυτό φυσικά προκύπτει από την έλλειψη κονδυλίων για την ανάπτυξη των απαραίτητων προληπτικών δράσεων προστασίας καθώς σε σχέση με πέρυσι τα χρήματα που διατίθενται για το σκοπό αυτό είναι λιγότερα από τα μισά.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης,  η πρόταση που θα γίνει αφορά, στο πως θα δραστηριοποιηθούν οι ίδιοι οι πολίτες. Συγκεκριμένα γίνεται έκκληση προς όλες τι οικογένειες  του νομού Χανίων να δραστηριοποιηθούν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, να βγουν έξω από τα σπίτια τους, και οτι υπάρχει από το οποίο  μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά, είτε σκουπίδια είναι αυτά, είτε ξερά κλαδιά, ή αν δουν οτι κάπου χρειάζεται αποψίλωση, να αναλάβουν μόνοι τους πρωτοβουλία και να κάνουν οτι μπορούν. \”Αλλωστε όπως είπε ο κ. Κουρουπάκης, όλες αυτές οι προσπάθειες, που γίνονται αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όταν γίνονται εθελοντικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook