Με μια ιστορική απόφαση που απηχεί στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας και διαφήμισης όλης της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας αποφάσισε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία την μετονομασία του Δήμου από Καλαμπάκα σε Μετεώρων.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση μετονομασίας Δήμου από την εφαρμογή του Καλλικράτη και πάρθηκε κατόπιν της ανάγκης ο Δήμος να «ανοίξει» τουριστικά σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Ας μην ξεχνάμε πως τα Μετέωρα βάσει μετρήσεων του ΕΟΤ είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας. Όπως τονίζει στο protothema.gr ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Σινάνης «με αυτή την απόφαση αναβαθμίζουμε την πόλη καθώς ελάχιστοι στον τουριστικό κόσμο την γνωρίζουν ως Καλαμπάκα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Μετέωρα κι επιτέλους ήλθε η ώρα η πόλη μας να επωφεληθεί τουριστικά από αυτή τη μοναδική παγκοσμίως ατραξιόν».

Ήδη η τοπική κοινωνία της πόλης έχει υποδεχτεί πολύ θετικά την αλλαγή αυτή, καθώς γίνεται κατανοητή η τουριστικά, οικονομική αλλά και τουριστική αναγκαιότητα που επέβαλε αυτή την πρόταση. Βέβαια για να ολοκληρωθεί η μετονομασία το αίτημα αυτό θα πρέπει να πάει στην περιφέρεια και στην κεντρική κυβέρνηση, όμως όλα δείχνουν πως ο πρώην Δήμος Καλαμπάκας και νυν Μετεώρων έκανε ένα βήμα εμπρός.

«Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, θα διευκόλυνε το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού. Είναι η στιγμή να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ.

Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας», ανέφερε ο κ. Σινάνης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook