Άρθρο που φέρεται να έχει γράψει ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό που διατηρεί το Ισλαμικό Κράτος, Dabiq, ενώ μόλις λίγη ώρα αργότερα ανέβηκε στο διαδίκτυο και νέο βίντεο με τον όμηρο των τζιχαντιστών.

Το όνομα του περιοδικού προέρχεται από μία μικρή πόλη στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και όπως εκτιμούν οι αρχές, για το Ισλαμικό Κράτος έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αφού αποφάσισαν να «βαφτίσουν» το προπαγανδιστικό τους όργανο έτσι.

Ο τίτλος του άρθρου που φέρεται να έχει γράψει ο Κάντλι είναι «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου». Σε αυτό ο Κάντλι ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο σεναριογράφος των βίντεο που έχει πρωταγωνιστήσει και καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει λύτρα για να τον απελευθερώσουν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο άρθρο ωστόσο ο Κάντλι δίνει και λεπτομέρειες από την καθημερινότητά του ως όμηρος των τζιχαντιστών. Ισχυρίζεται ότι κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα ενός «καθαρού και άνετου» δωματίου.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο» αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ μέμφεται τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Βρετανίας που δεν διαπραγματεύονται για την απελευθέρωσή τους.

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος, κατά πάσα πιθανότητα υπό την πίεση των τζιχαντιστών – απαγωγέων του – αναφέρει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει μπει δυναμικά στη μάχη και πως οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον της, δεν πρόκειται να τo σταματήσουν.

«Όποιος ελπίζει σε μια σωστή και καθαρή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να λερώσει τα χέρια του, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, μόλις μπει στη μάχη», αναφέρει ο Κάντλι, τονίζοντας ότι η αμερικανική παρεμβατική πολιτική περιορίζεται στις αεροπορικές επιδρομές και στο να ρίχνει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς πολίτες.

Το γεγονός ότι στο βίντεο ο Κάντλι αναφέρεται στις περιπτώσεις των Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και τους φρικτούς αποκεφαλισμούς τους, αλλά όχι σε αυτή του ταξιτζή Χένινγκς, σύμφωνα με τους ειδικούς που επεξεργάζονται το βίντεο δείχνει ότι έχει γυριστεί πριν τη δολοφονία Χένινγκς.

Η περίπτωση του δημοσιογράφου των Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph είναι διαφορετική από αυτές των Τζέιμς Φόλει και Στίβεν Σότλοφ, καθώς ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε αρκετά βίντεο που έχει αναρτήσει το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, αλλά εκτιμάται ότι βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook