Επιστολή στον Υπουργό Υγείας απέστειλαν οι Ενεργοί Πολίτες Γόρτυνας, Διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών. Στην επιστολή αναφέρεται:

\”Η κυβέρνηση έχει σφραγίσει ήδη τις ΔΟΥ, τον ΟΑΕΕ τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ Και ήδη προαναγγέλλονται νέες περικοπές σε Υγεία, Εκπαίδευση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σφραγίζετε τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν κατανοούμε με ποια ηθική πολιτική, ή επιχειρησιακή λογική, υποτάσσεστε πλήρως στις μνημονιακές επιταγές, καταδικάζοντας τη Μεσαρά σε εγκατάλειψη και μαρασμό.”

Σας επαναλαμβάνουμε τον παραπάνω πρόλογο επιστολής που προηγήθηκε της συνάντησης μας τον περασμένο Ιούνιο, συμπληρώνοντας με αγανάκτηση ότι με περίσσια αναλγησία όλων των υπευθύνων ολοκληρώθηκε το σφράγισμα του τοπικού παραρτήματος του ΙΚΑ.

Γεγονός που σας καθιστά και προσωπικά υπεύθυνο αλλά και ανακόλουθο των λόγων σας, δεδομένου ότι το αντίθετο ισχυριζόσασταν στην συνάντηση με τους φορείς της Περιοχής.

Τρεις μήνες μετά τις για το αντίθετο δεσμεύσεις σας, αλλά και του Διοικητή του ΙΚΑ, απαιτούμε :

Να αρθεί η αδικία, να αποκατασταθεί η ισορροπία, να επαναλειτουργήσει το παράρτημα του ΙΚΑ Μοιρών και να διατηρηθούν οι υπάλληλοι με όλες τις αρμοδιότητες και αντικείμενα εξυπηρέτησης των πολιτών. Κανένας λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αδικία, ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται πλέον των 50.000 πολιτών που εξυπηρετούνταν στις Μοίρες.

Διεκδικούμε μήνες τώρα την επαναλειτουργία του ΙΚΑ ΜΟΙΡΩΝ ώστε να παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που παρείχε στους εργαζόμενους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους, άνεργους και κατοίκους της περιοχής μας και μάλιστα ενισχυμένες με την βοήθεια ηλεκτρονικής αναβάθμισης, ώστε να καταργηθούν πλήρως οι επικίνδυνες όσο και δαπανηρές μεταβάσεις στο Ηράκλειο

Απαιτούμε από τον υπουργό Εργασίας να ακυρώσει την απόφαση, η οποία αποτελεί πλήγμα για την κοινωνία αλλά και τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής μας. Απόφαση έξω από κάθε λογική, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και δικαίου που επιβεβαιώνει την υποβάθμιση του κύρους και του ρόλου και του ίδιου του ασφαλιστικού Οργανισμού.

Απαιτούμε και από εσάς τον ίδιο να σεβαστείτε τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και να τιμήσετε την ευθύνη τόσο της θέσης σας, όσο και αυτής που αναλάβατε στην συνάντησή σας με τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής.

Εμείς, οι πολίτες και οι φορείς της Μεσαράς δεν θα ανεχτούμε άλλη δόση από τον εμπαιγμό και την αναλγησία που δυστυχώς περισσεύουν στις μέρες μας.

Αρνούμαστε η καθημερινότητά μας να είναι περιφρόνηση, λουκέτα και απολύσεις σε όλο το φάσμα δομών στήριξης πολιτών & επαγγελματιών.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζονται για λογαριασμό μας ενάντια στη βούλησή μας.

Οι φορείς που συμμετέχουν και συμπαραστεκονται:
Συντονιστικό Πολιτών Γόρτυνας – Φαιστού
Υπάλληλοι ΙΚΑ Μοιρών
Δημοτικοί Υπάλληλοι Γόρτυνας & Φαιστού
Ένωση Φοροτεχνικών Μεσαράς
Εμπορικός Σύλλογος Μοιρών
Αυτόνομοι μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης.
Σύλλογος Οικονομολόγων Ηρακλείου
Σύλλογος Επαγγελματιών Τουρισμού Ζαρού
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης « H ΦΑΙΣΤΟΣ»
Σύλλογος Εργαζομένων Κ. Υγείας Μοιρών
Σύλλογος ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ηρακλείου
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Γαλήνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα
Αναρριχητικός – ορειβατικός σύλλογος Νότιας Κρήτης
Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ
\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook