Οι γάτες χαρακτηρίζονται πολλές φορές ως ναζιάρες και χαδιάρες. Ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, πολλοί ιδιοκτήτες γατών δε γνωρίζουν, ότι πολλές φορές η αγαπημένη –για τους ίδιους- συνήθεια να χαϊδεύουν τη γάτα τους μπορεί να τους προσφέρει μεν ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας, αλλά στην πραγματικότητα -σε ό,τι αφορά τα ίδια τα ζώα- μπορεί να τους προκαλέσει έντονο στρες.

Μια έρευνα αποκάλυψε, ότι πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες γατών δε γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν σε μια αγχωμένη γάτα και πιστεύουν ότι τα χάδια είναι η λύση.

Σύμφωνα όμως με μια έρευνα που διεξήγαγε η οργάνωση Cats Protection και την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, όταν κανείς κρατά για μεγάλο χρονικό διάστημα μια γάτα και τη χαϊδεύει, μπορεί χωρίς να το γνωρίζει να προκαλεί μεγαλύτερη αναστάτωση και στρες στο ζώο.

«Χώρος και ηρεμία είναι συνήθως αυτό που χρειάζονται. Το ότι εμείς οι άνθρωποι μπορεί να αποζητούμε τα χάδια, δε σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για τις γάτες» εξήγησε η Nicky Trevorrow.

«Οι ιδιοκτήτες αγαπούν τα ζωάκια τους και θέλουν να είναι ευτυχισμένα, όμως η έρευνά μας έδειξε ότι υπάρχει μια έλλειψη κατανόησης σε ό,τι αφορά τους στρεσογόνους παράγοντες για μια γάτα και πώς μπορεί κανείς να τους αντιμετωπίσει» πρόσθεσε η ίδια.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook