Μετά το σοβαρό τροχαίο στην Πατησίων τον Ιούλιο του 2012, όταν ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού παρέσυρε τον μικρό Νταβίντ, τη δίδυμη αδελφή του και την μητέρα τους, η οικογένεια αφέθηκε ουσιαστικά στην τύχη της.

Ο Νταβίντ, εκτός των άλλων σοβαρών τραυματισμών, υπέστη βαριά κάκωση στη στοματική κοιλότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει ή να σιτιστεί κανονικά.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο μικρός Πολωνός, που έμεινε διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 12 ημέρες, παρουσιάζει μεγάλο οστικό έλλειμμα στην στοματική κοιλότητα και χρειάζεται συνεχή και επώδυνα χειρουργεία, που έχουν ήδη καθυστερήσει.

Η πρώτη επέμβαση αποκατάστασης πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, με εθελοντική προσφορά του χειρουργού, ενώ τα έξοδα καλύφθηκαν με οικονομικές προσφορές πολιτών. Χρειάζονται, όμως, και άλλες εξειδικευμένες επεμβάσεις (οστικά μοσχεύματα στη γνάθο), ώστε η στοματική κοιλότητα να αποκτήσει βαθμιαία τη φυσιολογική μορφολογία και να καταφέρει ο 9χρονος Νταβίντ να ξαναβρεί τη φωνή του και μια φυσιολογική ζωή.

Τα έξοδα της επέμβασης ανέρχονται σε 20.000 ευρώ, ποσό που η οικογένεια αδυνατεί να καλύψει, ειδικά λόγω του τραυματισμού τριών από τα μέλη της.

Τα πορίσματα των γιατρών που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα αναφέρουν ότι ο Νταβίντ προσκομίστηκε στο νοσοκομείο με μαζική αιμορραγία από το στόμα και με αρτηριακή πίεση 39/20. Προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή τού χορηγήθηκε αδιασταύρωτο αίμα.

Διαπιστώθηκαν: έντεκα κατάγματα στο κρανίο (σπλαχνικό και βάση κρανίου), εγκεφαλικό οίδημα, αριστερά μετωπιαία αιμορραγική εστία, υποδόριο εμφύσημα, πνευμονικές θλάσεις, ρήξεις ήπατος και σπλήνας, θλάση νεφρού και περιτοναϊκή συλλογή αίματος.

Απώλεια 20 οδόντων, από τα οποία τα 9 μόνιμα. Συντριπτικό υποκεφαλικό κάταγμα, κάταγμα βραχιονίου και εγκάρσιο κάταγμα κνήμης-περόνης. Πραγματοποιήθηκε χειρουργική ανάταξη καταγμάτων άνω γνάθου με πλάκες τιτάνιου. Η άνω γνάθος παρουσιάζει εκτεταμένο οστικό έλλειμμα. Αδυναμία ομιλίας και λήψης τροφής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, καμία βοήθεια δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία, ούτε από την οικογένεια του δράστη, που όταν συνελήφθη δήλωσε «συγκλονισμένος».

Ο δράστης έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Το ποινικό δικαστήριο στο Ναυτοδικείο στις 30/5/14 αναβλήθηκε (λόγω εκλογών), ενώ το αστικό δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Η οικογένεια έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις αρχές του χρόνου, ώστε να της χορηγηθεί ένα ποσό από το Επικουρικό Ταμείο, έναντι τελικής αποζημίωσης, ώστε ο Νταβίντ να ξεκινήσει τα χειρουργεία, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα…

Μαζί με την οικογένεια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Λογαριασμός
MACIOROWSKI KRZYSTOF
MACIOROWSKI AGHIESZKA
Eurobank
IBAN GR 450 260 236 0000 300 101 391 628

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook