Σε φορτισμένο απο συγκίνηση κλίμα, απολογήθηκε σήμερα το πρωί, η πρώην ειδική ταμίας του πρώην δήμου Νεάπολης, που είναι και η βασική κατηγορούμενη για την \”μαύρη τρύπα\” των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ η οποία αναφέρεται στην έκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών.
Η 47χρονη γυναίκα, στην απολογία της, ουσιαστικά επανέλαβε πως πράγματι πήρε χρήματα απο το ταμείο του δήμου, αλλά όχι το ποσό για το οποίο κατηγορείται αλλά πολυ΄λιγότερα.
Όπως είπε, το 2006 ο γιός της έφυγε προκειμένου να σπουδάσει στην Ιταλία. Μετά απο έναν χρόνο λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι σπουδές στην Ιταλία έγιναν \”απαγορευτικές\” και ήταν ορατό το θέμα να διακόψει τις σπουδές του και να γυρίσει Ελλάδα.
Όπως, είπε η 47χρονη, ενώ βρισκόταν σε απόγνωση, συγγενής της, της πρότεινε να απευθυνθεί σε κάποιον συγκεκριμένο \”τοκογλύφο\” για να τις δανείσει χρήματα.
Πράγματι, η 47χρονη δανείστηκε 80.000 ευρώ, αλλά μετά απο λίγες εβδομάδες ο \”δανειστής\” άρχισε να την πιέζει αφόρητα, ζητώντας της μεγάλα χρηματικά ποσά που αδυνατούσε να του δώσει.
Όπως είπε, την απειλούσε και άρχισε να φοβάται, ειδικά όταν είδε περίεργες κινήσεις έξω απο το σπίτι και το εξοχικό της.
Τότε αποφάσισε να \”βάλει χέρι\” στο ταμείο του δήμου, με σκοπό να επιστρέψει στην συνέχεια τα χρήματα. Όμως οι πιέσεις απο τον τοκογλύφο συνεχίστηκαν…
Μάλιστα στο τέλος της απολογίας της, η 47χρονη γύρισε προς το ακροατήριο και ζήτησε συγνώμη απο όλους όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καθώς και απο την οικογένειά της.
Πριν απο την κατηγορούμενη, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κόρη της, η οποία περιέγραψε και το δράμα που βιώνει σήμερα η οικογένεια, η οποία, όπως είπε τρέφεται απο τα συσσίτια.

Να σημειωθεί πως ο γιός της 47χρονης διέκοψε τις σπουδές στην Ιταλία και έχει επιστρέψει στην Κρήτη όπου εργάζεται ως ξενοδοχουπάλληλος, ενώ και η ακίνητη περιουσία της οικογένειας τελεί υπο κατάσχεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook