Όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους διευθυντές τους η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Μαρία Καναβάκη στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Η κ. Καναβάκη έκανε μια εκτενή ενημέρωση για τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας και ζήτησε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών με τη δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος στις προτεραιότητες του δήμου είναι η στέγαση πολλών νηπιαγωγείων αλλά και δημοτικών σχολείων, με τη δημιουργία νέων υποδομών ,η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ενώ δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον προσεισμικό έλεγχό τους που έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται από τις τεχνικές υπηρεσίες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Καναβάκη αφού άκουσε από τους Διευθυντές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι κυρίως λειτουργικά, ζήτησε να συνεργαστούν για την επίλυσή τους, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα είναι πάντα στο πλευρό τους για ότι χρειαστεί.

Επίσης η κ. Καναβάκη και με την ιδιότητά της ως προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής της δήμου αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Άρης Βαλατίδης.