Επιστολή διαμαρτυρίας για την ενδεχόμενη κατάργηση και μεταστέγαση του υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο Ηράκλειο, στέλνει ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα, για την πρόθεση του Υπουργείου σας στην κατάργηση και μεταστέγαση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ηρακλείου (Αγ. Μηνά), εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Από πληροφορίες που έχομε σχεδιάζεται η κατάργησή του και η μεταφορά του στο υποκατάστημα της Αλικαρνασσού, σε μισθωμένο κτίριο.

Πιστεύομε ότι:

1. Η πλήρης μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του εκτός του οικοδομικού ιστού της πόλης, θα στερήσει τη δυνατότητα στις περίπου 3.500 επιχειρήσεις του Ηρακλείου που βρίσκονται σήμερα στο κέντρο αλλά και στους 40.000 δικαιούχους περίθαλψης, να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης.
2. Είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα δημόσια κτίρια της πόλης μας
3. Σήμερα γύρω από το ΙΚΑ έχουν δραστηριοποιηθεί διάφορες άλλες δημόσιες υπηρεσίες, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία, λογιστικά γραφεία αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις με αφορμή την ύπαρξη του, οι οποίες με τη μετακίνηση του θα απολέσουν μεγάλο μέρος του πελατολογίου που σήμερα εξυπηρετούν.
4. Το κτίριο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Ηρακλείου, είναι ιδιόκτητο, ευρύχωρο και μέσα σε αυτό μπορούν να λειτουργήσουν και άλλες συμπληρωματικές δραστηριότητες του ΙΚΑ χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
5. Σύμφωνα με την Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας.

Είναι συνεπώς απαραίτητη η διατήρηση λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο Κέντρο της πόλης, στο υφιστάμενο ιδιόκτητο κτίριο της Αγ. Μηνά, γεγονός το οποίο , εκτός των άλλων, συντελεί στην αποσυμφόρηση του κεντρικού κτιρίου και στην αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, στο ήδη κυκλοφοριακά βεβαρημένο Ηράκλειο.

Σημειώνουμε ότι η πρόσβαση από το κέντρο στο υποκατάστημα της Αλικαρνασσού, θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερο πρόβλημα στην. Λ. Ικάρου και μπλοκάρισμα στον ήδη επιβαρημένο κυκλοφοριακά κόμβο του Κατσαμπά, που οδηγεί προς την Εθνική Οδό και την Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου. Επίσης θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο επιβατικό κοινό που κινείται από και προς το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Επιπλέον προτείνουμε να εξετάσετε τη συμπληρωματική χρήση του υφιστάμενου κτιρίου ως αστικού κέντρου Υγείας (δεδομένης και της ύπαρξης αρκετών από τις απαιτούμενες υποδομές), το οποίο θα προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες στην πόλη.

Ευελπιστούμε στην λήψη άμεσης δράσης για την διευθέτηση του παραπάνω θέματος και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία."