Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των β-ΑΠΕ συμμετέχει στην μηχανοκίνητη και πεζή πορεία στο Ρέθυμνο, που αποφασίστηκε από την λαϊκή συνέλευση των χωριών του Αγίου Βασιλείου και διοργανώνεται από τις Επιτροπές Αγώνα Αγίου Βασιλείου και την Συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρήτιου Δικτύου με την συμμετοχή επιτροπών αγώνα από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

\”Η περιβαλλοντική αδειοδότηση από το ΥΠΕΚΑ του υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού τέρατος της θυγατρικής της EDF (με 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και οι 58 στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης στο Αζιλακόδασος, στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, η καθεμιά για 1.200.000 κυβ.μ.) έρχεται να επιβεβαιώσει, πέρα από κάθε αμφιβολία, το είδος της «ανάπτυξης» που έχει αποφασίσει η συγκυβέρνηση για την Κρήτη υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Τα βουνά του νησιού παραχωρούνται συστηματικά μέσω δασικών χαρακτηρισμών στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας για τοποθέτηση αιολικών: χιλιάδες στρέμματα κτηνοτροφικής και γεωργικής γης αλλάζουν χρήση. Η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός πλήττονται καίρια. Μετά το ξεπούλημα της γης, έρχεται να προστεθεί και το ξεπούλημα των νερών μας.

Τα υπόγεια και επιφανειακά νερά της Κρήτης αποκτούν πλέον ενεργειακή χρήση.
Μονοπωλιακοί ενεργειακοί κολοσσοί όπως η γαλλική EDF (που προωθεί την πλειονότητα των υβριδικών έργων στην Κρήτη) θα διαχειρίζονται εκτός από την παραγωγή ενέργειας και τους υδάτινους πόρους του νησιού, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση σ αυτό είναι αναφαίρετο και προστατευμένο δικαίωμα κάθε πολίτη.

Καλούμε όλη την Κρήτη να ξεσηκωθεί απέναντι στην καταστροφή, το ξεπούλημα, την κερδοσκοπία και την προσβολή στη ζωή και τη νοημοσύνη των τοπικών κοινωνιών!
Καλούμε τον κάθε πολίτη να διαδηλώσει την αντίθεση του στο έργο αυτό και σε κάθε άλλο έργο που απειλεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Καλούμε όλους στην μηχανοκίνητη και πεζή πορεία που θα γίνει στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :
10.30 Τρία Μοναστήρια (μηχανοκίνητη πορεία),
11.00 Δημαρχείο Ρεθύμνου (πεζή πορεία προς την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου)

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
e-mail : padyagobape@gmail.com\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook