Σήμερα εκδικάζεται στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τη υπόθεση των 20 εργαζομένων στις μονάδες της ΕΡΤ Ηρακλείου οι οποίοι έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα.

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της έφεσης, στο Ηράκλειο βρίσκονται οι πρόεδροι της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν κ. Κυριάκος Κορτέσης ,Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε κ.Γιώργος Πέτρου,Ε.Σ.Π.Η.Τ κ.Θέμης Μπερεδήμος και η αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν κ.Κατερίνα Μηναδάκη, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με το Δήμαρχο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου αναφέρεται:

"Επί 17 μήνες μετά τις 11 Ιουνίου 2013, οι εργαζόμενοι Ηρακλείου της ΕΡΤ, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, εξακολουθούμε να κρατάμε ζωντανό το σήμα της ΕΡΤ.

Σταθήκαμε όρθιοι παρά τη σειρά δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, με καθοριστικό το ρόλο της συμμετοχής στην προσπάθεια μας, της κοινωνίας των πολιτών.

Μια ακόμα δικαστική μάχη, την τρίτη κατά σειρά δίδουμε οι παράνομα απολυμένοι ( με απόφαση του Πρωτοδικείου) της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στις 14 Οκτωβρίου. Και αυτή την μάχη καλούμε να την δώσουμε όλοι όσοι συμπορευόμαστε όλο αυτό το διάστημα.

Σε αυτήν την διαδικασία παρίστανται επιπροσθέτως η ΕΣΗΕΠΗΝ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ενώ το σύνολο των Ενώσεων Συντακτών της χώρας κι η ΠΟΕΣΥ θα βρίσκονται στο Ηράκλειο εκφράζοντας την στήριξη και συμπαράστασή τους στους 20 ενάγοντες."