Λίστα με 20 ακίνητα που είναι έτοιμα για άμεση αξιοποίηση, καθώς είναι ελεύθερα από νομικές και άλλες δεσμεύσεις, έχει καταθέσει στο ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ο σύμβουλος που έχει προσληφθεί από την ΚΕΔ. 
Τα πιο δηµοφιλή ακίνητα για τους επισκέπτες των γραφείων της ΚΕΔ είναι η έκταση στο πρώην αεροδρόµιο του Ελληνικού 5,5 εκατ. τ.µ., η έκταση του Φαληρικού Δέλτα και τα δύο «διαµάντια» της Ρόδου που είναι µία έκταση στο Πρασονήσι 80 εκατ. τ.µ. και η έκταση 1,5 εκατ. τ.µ. στην περιοχή Αφάντου.
Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», τα τέσσερα αυτά ακίνητα που είναι ώριµα για να αξιοποιηθούν δεν είναι τα µόνα από την τεράστια λίστα των µικρών, µεσαίων και µεγάλων δηµόσιων ακινήτων που διαχειρίζεται η ΚΕΔ, αλλά και η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και άλλοι δηµόσιοι οργανισµοί. 
Ο αριθµός των ακινήτων αυτών, ανάµεσά τους και αρκετές βραχονησίδες, ξεπερνά τα 75.000, αλλά δεν είναι όλα αξιοποιήσιµα, κάποια θα χρειαστούν χρόνια για να απαλλαγούν από νοµικά και άλλα προβλήµατα, ενώ άλλα είναι καταπατηµένα.
Στην λίστα με τα 20 ακίνητα περιλαμβάνονται η τουριστική έκταση στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, η περιοχή της Ξάνθης όπου στεγάζονταν παλαιότερα οι υπηρεσίες της «Φωνής της Αµερικής», η περιοχή του Αντιρρίου και άλλα µεγάλα ακίνητα. 
Η αξιοποίηση µεγάλων ακινήτων του Δηµοσίου έχει εγκριθεί από τον περασµένο Δεκέµβριο από τη Διυπουργική Επιτροπή. 
Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια της ΚΕΔ για το χιονοδροµικό κέντρο του Καϊµακτσαλάν και τη γύρω περιοχή, συνολικής έκτασης 18.000 στρεµµάτων. Η περιοχή διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις γιατη δηµιουργία τουριστικών υποδοµών, οιοποίες θα προσελκύουν τουρίστες µε υψηκλά εισοδήμαρα απ\’ όλο τον κόσµο καθ\’ όλη τη διάρκεια του έτους. 
Ώριµα και αποδεκτά και από την τοπική κοινωνία είναι τα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης των 223.000 στρεµµάτων στο Αντίρριο.
Σύµφωνα µε τα σχέδια της ΚΕΔ, που βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων µε όποιον αναλάβει την 50ετή εκµετάλλευση της έκτασης, είναι η κατασκευή ξενοδοχειακής µονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή µιας από τις µεγαλύτερες µαρίνες της περιοχής, καθώς και εµπορικών κέντρων, κέντρων ψυχαγωγίας και εστίασης.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook