Στην Αθήνα βρίσκεται από την Δευτέρα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία θα προσφέρει νομικές συμβουλές για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Η 36χρονη δικηγόρος έφτασε μαζί με την αποστολή της στις 19:00 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκεί την υποδέχτηκαν ο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του βρετανικού Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ο Νόρμαν Πάλμερ, δικηγόρος από το γραφείο όπου εργάζεται η κυρία Αλαμουντίν. Από το αεροδρόμιο και χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε αμέσως για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» συνοδεία οχήματος της ΕΛΑΣ.

\"\"

\"\"

«Είμαι χαρούμενη που ήρθα στην Ελλάδα. Με τιμά η πρόσκληση και σας ευχαριστώ», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο, η διάσημη δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

\"\"

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μία σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» ανέφερε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers στην επίσημη ανακοίνωσή του.

\"\"

Η Αμάλ μαζί με τους συνεργάτες της θα μείνουν στην Αθήνα έως τις 16 Οκτωβρίου. Στόχος των δύο δικηγόρων είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών. Ετσι, η  κυρία Αλαμουντίν θα συναντηθεί με τον κ. Τασούλα σήμερα στις 12:00 στο γραφείο του στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παρόντες στη συνάντηση θα είναι οι Βρετανοί νομικοί κ.κ. Πάλμερ και Ρόμπερτσον που τη συνοδεύουν.

Μαζί με τους Βρετανούς νομικούς η κυρία Αλαμουντίν θα συναντηθεί την Τετάρτη και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

\"\"

Αξίζει να σημειωθεί πως η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών, καθώς ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέταξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των τους στη χώρα μας το 2011. Σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος προσεγγίζει το ζήτημα με «τόσο συστηματικό τρόπο» και πάνω σε «βάσεις που αφορούν στο διεθνές δίκαιο».

\"\"

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί μία δυναμική παρουσία που να συμβάλει στην ανάδειξη του θέματος και ελπίζει ότι αυτή η παρουσία θα μπορούσε να είναι η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες».

\"\"

«Τα Γλυπτά οφείλουν να επιστραφούν στην Ελλάδα γιατί αυτό είναι σωστό και δίκαιο», είχε υποστηρίξει ο διάσημος ηθοποιός με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου μιας ταινίας που αντίστοιχα πραγματεύεται τη σπουδαιότητα της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Εκτοτε, κάθε φορά που τον ρωτάνε σχετικά δίνει το όνομα της Αμάλ ως ειδικής για το θέμα, κάτι που κατά κάποιο τρόπο «ανάγκασε» την ελληνική κυβέρνηση να την καλέσει στη χώρα μας για να αναλάβει δράση.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook