6ωρη Στάση Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης.

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων αναφέρεται:

\”Σήμερα, Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6ωρη Στάση Εργασίας, με μαζική συγκέντρωση εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου για άλλη μια φορά επικαιροποιήθηκε η απόφαση τόσο των εργαζομένων όσο και των προϊσταμένων και διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου, για συμμετοχή στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την εφαρμογή των Ν.4250 & 4281/14, όπως έχει κοινοποιηθεί σε αντίγραφο της εξώδικης δήλωσης της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης του νοσοκομείου και συμβολική κατάληψης του γραφείου συνεδριάσεων του ΔΣ. Λόγω απουσίας του Διοικητή και της Υποδιοικήτριας, τοιχοκολλήθηκε το παρακάτω ψήφισμα της συνέλευσης :

“Κύριε Διοικητά,
Το ΔΣ του Σωματείου σας ενημερώνει ότι επικαιροποιήθηκε η απόφαση τόσο των εργαζομένων όσο και των προϊσταμένων και διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου, για συμμετοχή στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την εφαρμογή των Ν.4250 & 4281/14, όπως σας έχει κοινοποιηθεί και σε αντίγραφο της εξώδικης δήλωσης της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη προϊσταμένων και διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου με το ΔΣ του Σωματείου στις 13 Νοέμβρη 2014, αποφασίστηκε ομόφωνα στα πλαίσια της απεργίας – αποχής να μην παραλάβουν τα φύλλα εισήγησης – αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού, τη Τρίτη 14 Νοέμβρη 2014, την ημέρα που είχατε δώσει εντολή στις υπηρεσίες του νοσοκομείου να επιδώσουν.

Κατά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, στα πλαίσια της 6ωρης Στάσης Εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στην απόφαση σας για εφαρμογή των διατάξεων περί αξιολόγησης, καθολικά εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων και η απόφαση τους να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία.

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του Σωματείου, οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι του νοσοκομείου, σε κάθε νέα απόπειρα σας εφαρμογής των νόμων για την αξιολόγηση, απέχουν και απεργούν και θα πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα ακυρώνουν την διαδικασία.

Οι συνέπειες της σημερινής 6ωρης Στάσης Εργασίας στη λειτουργία του νοσοκομείου, βαρύνουν αποκλειστικά τη διοίκηση, με την απόφαση σας. Ανάλογη θα είναι και η ευθύνη σας σε τυχόν επιμονή σας για υλοποίηση των νόμων αξιολόγησης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook