Στο πλαίσιο της επετείου των 150 ετών από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου οργανώνονται στην Αθήνα τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο πολιτικό.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα της Βουλής (Αμαλίας 22) τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος: ο διπλωμάτης και ο επαναστάτης πτυχές από τη δράση του».

Την έκθεση που οργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Μουσείο Μπενάκη, θα εγκαινιάσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ οργανώνεται δείπνο στο ξενοδοχείο “Civitel Olympic” αποκλειστικά για φίλους του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Αθήνα. Ομιλητής θα είναι ο Άγγελος Δεληβορριάς, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Χορωδία Χανίων υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Μεντζελόπουλου.

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη (Εστία Νέας Σμύρνης, Κ. Παλαιολόγου 1). Η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους συνδιοργανωτές, προβολή ταινίας και θα κλείσει με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και τραγούδια από το συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook