Σε σοβαρή καταγγελία για τη διαδικασία υπαγωγής των επιχειρήσεων σε πρόγραμμα πρόσληψης 5000 ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ, προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βρούτση.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος καταγγέλλει ότι το σύστημα υπαγωγής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, κατέρρευσε μέσα σε δύο ώρες , με αποτέλεσμα επιχειρήσεις που είχαν καλύτερη πρόσβαση, όπως εκείνες των Αθηνών, να καταφέρουν να υποβάλουν αίτηση ενώ το πρόγραμμα \”έκλεισε\” το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Συνέπεια αυτού, ήταν ότι μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, κατάφεραν να υποβάλλουν αίτηση μόνο 27 επιχειρήσεις και από αυτές θα εγκριθούν προσλήψεις μόλις για 16 εργαζομένους.

Για να αποτραπεί η αδικία αυτή, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στον Υπουργό, οι εγκεκριμένες θέσεις να δίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια ή διαφορετικά, να δημιουργηθεί πρόγραμμα μόνο για την περιφέρεια, εξαιρώντας τα μεγάλα αστικά κέντρα

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Κε Υπουργέ εργασίας,

Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την διαδικασία υπαγωγής των επιχειρήσεων της πόλης μας στο πρόγραμμα πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών μέσω ΟΑΕΔ που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η διαμαρτυρία μας έγκειται στο ότι το πρόγραμμα άνοιξε στις 12.00 και μέσα σε 2 ώρες είχε καταρρεύσει το σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις – είτε άμεσα οι ίδιες. είτε μέσω των λογιστικών γραφείων που τις εκπροσωπούσαν – και μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα να έχει συμπληρωθεί και κλείσει μιας και προφανώς οι κοντινότερες στην Αθήνα επιχειρήσεις είχαν πιο άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο ( δεν χρειαζόταν να περνούν από ενδιάμεσους ιντερνετικούς κόμβους).

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στα Χανιά πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση μόλις 27 επιχειρήσεις και από αυτές να εγκριθούν προσλήψεις μόλις για 16 εργαζόμενους ενώ ο αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν πολλαπλάσιος. Είναι προφανές ότι το νούμερο αυτό των εγκεκριμένων θέσεων είναι αναλογικά πολύ μικρό για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας για αυτό και ζητούμε οι εγκεκριμένες θέσεις να δίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια , η να υπάρξει πρόγραμμα που θα αφορά μόνο την περιφέρεια και να εξαιρεί τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Ζερβουδάκης Παναγιώτης

Ο Γενικός Γραμματέας
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook