Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας βρίσκεται μια νοσοκόμα, η οποία κατηγορείται ότι χορήγησε θανατηφόρα δόση καλίου σε μια 78χρονη ασθενή, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει προκαλέσει το θάνατο μέχρι και σε 38 ακόμη ασθενείς.

Η Daniela Poggiali συνελήφθηε στην περιοχή Lugo της βόρειας Ιταλίας, μετά τον αναπάντεχο θάνατο μιας 78χρονης, η οποία είχε εισαχθεί στην κλινική με μια «ασθένεια ρουτίνας».

Οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ανοίχτηκε ο φάκελος ακόμη 38 ασθενών, ο θάνατος δέκα εκ των οποίων περιγράφεται ως «εξαιρετικά ύποπτος».

Σύμφωνα με μια αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων της Κεντρικής Ευρώπης, η νοσοκόμα φέρεται να χορηγούσε στα θύματά της υψηλές δόσεις καλίου, επειδή έβρισκε τους ίδιους ή τις οικογένειές τους ενοχλητικές.

Η εφημερίδα Libero Quotidiano αναφέρει ακόμη, τη μαρτυρία ενός υπαλλήλου της κλινικής στην οποία εργαζόταν η Poggiali, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη είχε ζητήσει να τη βγάλουν φωτογραφία δίπλα σε έναν ασθενή, ο οποίος είχε μόλις πεθάνει.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά το θάνατο της 78χρονης Rosa Calderoni, η οποία βρέθηκε να έχει υψηλά επίπεδα χλωριούχου καλίου στον οργανισμό της, το οποίο μπορεί να επιφέρει καρδιακή προσβολή.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν, ωστόσο, ότι υπάρχουν «ανυπέρβλητες δυσκολίες στην έρευνα», καθώς το κάλιο εξασθενεί μέσα σε λίγες ημέρες, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευσή του.

«Υπάρχουν 38 ακόμη ύποπτοι θάνατοι, δέκα εκ των οποίων κρίνονται πολύ σοβαροί. Οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο αντιμετωπίζουμε δυσκολίες» ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Resto Del Carlino, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατηγορουμένη ήταν «ατάραχη» την ώρα της σύλληψής της.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook