Στους 4.447 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που απηύθυνε νέα προειδοποίηση για κλιμάκωση των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα κρούσματα ανέρχονται σε 8.914, γεγονός που σημαίνει πως το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει πλέον το 50% (49,88%).
Ο βοηθός γενικός διευθυντής του οργανισμού δρ. Μπρους Άιλγουαρντ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη προειδοποίησε μάλιστα πως αν δεν υπάρξει εντατικοποίηση των προσπαθειών περιορισμού της επιδημίας του ιού Έμπολα τα νέα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν σε 10.000 ανά εβδομάδα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Ωστόσο ο αξιωματούχος επεσήμανε πως στις περιοχές που έχουν πληγεί πιο άσχημα από τον ιό παρατηρείται μία ύφεση των νέων κρουσμάτων. «Δεν σημαίνει όμως πως θα μηδενιστούν», διευκρίνισε.
Κατά τις τελευταίες τέσσερις βδομάδες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων υπολογίζεται σε 1.000 νέα κρούσματα ανά 7ήμερο.
Ο ΠΟΥ εκτιμά επιπλέον ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του Έμπολα​ είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρεται επίσημα: υπολογίζει ότι υπάρχουν πιθανόν μιάμιση φορά περισσότερα κρούσματα στη Γουινέα, διπλάσια κρούσματα στη Σιέρα Λεόνε και δυόμισι φορές περισσότερα κρούσματα από τα επισήμως καταγραφέντα στη Λιβερία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook