Ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου τα μαθήματα του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ «Εκπαίδευση των Μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό» στο Γαβαλοχώρι. 
Το πρόγραμμα παρακολουθούν 24 άτομα, κάτοικοι οι περισσότεροι της περιοχής και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στο τέλος Ιανουαρίου. Οι συναντήσεις γίνονται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαβαλοχωρίου και εκπαιδεύτρια είναι η κ. Ρίτα Μαρκάκη. 
Απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο σκοπός του είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και πολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. 
Το συγκεκριμένο τμήμα οργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αποκορώνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαβαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook