Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται και φέτος οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων \”p_public\” στα Χανιά. Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τους διοργανωτές, καθώς και από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις,  πρόκειται για μια προσπάθεια που καταβάλει ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων προκείμενου να συζητήσει με τη δημοτική αρχή και τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσει  προκειμένου οι δημόσιοι χώροι να γίνουν βιώσιμοι και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Επιδίωξη της όλης προσπάθειας παράλληλα είναι  η ανάδειξη των Χανίων ως κέντρου Αρχιτεκτονικής ολόκληρης της Μεσογείου καθώς και η βελτίωση της αισθητικής και γενικότερα της εικόνας των πόλεων   κάτι το οποίο είναι και ζητούμενο εδώ και χρόνια.

Οι εκδηλώσει που θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν στις 6 του μήνα θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιους χώρους,  στο σύνολο της η διοργάνωση είναι μια εθελοντική δράση νέων αρχιτεκτόνων στην πλειονότητα τους, που έχει ως στόχο την προβολή του έργου νέων επαγγελματιών και  δημιουργών σχετικά με το δημόσιο χώρο. Η συμμετοχή των αρχιτεκτόνων είναι δωρεάν.

Στις εκδηλώσεις πέραν του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και ο Δήμος Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook