Την ενοχή τεσσάρων κατηγορούμενων ζήτησε ο εισαγγελέας για τις  φωτιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007.

Κατά τη δίκη στο τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας, ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή οι Χαράλαμπος Καφύρας, τότε νομάρχης Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος, δήμαρχος Ζαχάρως την περίοδο εκείνη και ο πυροφύλακας Μίνθης, Παναγιώτης Τσούρας.

Ζήτησε εξάλλου την ενοχή της Σοφίας Νικολοπούλου, κατοίκου της κοινότητας Παλαιοχώρι, από το σπίτι της οποίας φέρεται να ξεκίνησαν οι φλόγες. 

Αντίθετα, ζήτησε να απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες ο τότε διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του ανέφερε πως οι Χαράλαμπος Καφύρας και Πανταζής Χρονόπουλος δεν είχαν καταστρώσει οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήταν σαν ο εχθρός να είχε φθάσει προ των πυλών».

Επίσης, ανέφερε ότι το πυροφυλάκιο της Μίνθης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη του πυροφύλακα.

newpost.gr