Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη πραγματοποίησαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για το Στρ. Μαρκοπούλου με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης, ότι ναι μεν θα παραχωρηθεί το στρατόπεδο στο Δήμο Χανίων αλλά ένα μέρος του θα παραμείνει στη διάθεση των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μέλος της πρωτοβουλίας Σήφης Χιωτάκης σημείωσε \”ότι όλοι , στην περυσινή γιορτή διεκδίκησης ελπίζαμε ότι μέχρι σήμερα θα είχαν δημιουργηθεί οι διαδικασίες για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο. Εντούτοις, αν και όλοι οι φορείς του νομού είχαν ομονοήσει ως για να γίνει στο χώρο ένα πάρκο πρασίνου και ένα σχολείο, τότε ο υπουργός ήταν θετικός στην παραχώρηση. Όμως με την αλλαγή στο υπουργείο ο κ. Μπεγλίτης όσες φορές ήρθε στα Χανιά  δεν υιοθέτησε τις θέσεις των προκατόχων του. Θα θέλαμε να πούμε στον κ. Μπεγλίτη, να γνωρίσει την ιστορία του τόπου και να μάθει τι προσφέρουν τα Χανιά στις ένοπλες δυνάμεις και στο ΝΑΤΟ, και αν θέλει ανταλλάγματα τότε και οι Χανιώτες θέλουν ανταλλάγματα για τα όσα έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Σε οτι αφορά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στις 6:30 θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία ενώ έχουν προγραμματίσει και παιχνίδια με πηλό και άλλες δράσεις για παιδιά, ενώ θα περιλαμβάνουν και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook