Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο πρώην διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν καταθέσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και προέρχονται από φαρμακευτική εταιρεία, εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων και… δωρεές!

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από τον εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Ο πρώην διευθυντής φέρεται να έπαιρνε τεράστια χρηματικά ποσά ως προμήθειες και δωρεές από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είχε «κρυφές» συναλλαγές με την εταιρεία που προμήθευε με φάρμακα την κλινική του, από το 2001 έως το 2010, και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν χρήματα, τα οποία δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα του.

Ειδικότερα, περίπου 290.000 ευρώ προέρχονται από φαρμακευτική εταιρεία και εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων και 250.000 ευρώ προέρχονται από αγνώστους.

Επίσης, εντοπίστηκαν καταθέσεις από φυσικά πρόσωπα, δύο ομόλογα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, δύο αυτοκίνητα που αποτελούν δωρεές, κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook