Ενώ βρισκόμαστε μέσα Οκτώβρη το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις σχολικές μονάδες της Κρήτης προκαλεί προβληματισμό και γεννά ερωτήματα σχετικά με την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου παιδείας να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών.

Η συνδικαλιστική κοινότητα βρίσκεται σε θέση μάχης και κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επ' αόριστον απεργιακών κινητοποιήσεων κάτι το οποίο βέβαια θα ξεκαθαρίσει μέσα από τις προγραμματισμένες κατά τόπους γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Μόνο στο Ν. Ηρακλείου , ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων,τα κενά στα πρωινά τμήματα αγγίζουν τα 20, ενώ στα νηπιαγωγεία τα 30. Όσον αφορά τώρα την ειδική αγωγή; Έχει αφεθεί στην τύχη της με τους εκπαιδευτικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

''Καθημερινά πληθαίνουν και οι διαμαρτυρίες των γονέων για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, όσον αφορά την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων'', δηλώνει στο flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μακράκης.

Την ίδια στιγμή στον αέρα βρίσκεται και ο θεσμός της παράλληλης στήριξης με τις περίφημες πιστώσεις για την υλοποίηση του προγράμματος να αναμένονται περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

''Αυτό το οποίο έχουμε διαπιστώσει είναι ότι θα καθυστερήσει η παράλληλη στήριξη . Είναι ένας θεσμός θετικός για την εκπαίδευση και παρατηρούμε ότι απαξιώνεται για ακόμα μία φορά'', τονίζει στο flashnews.gr ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης.

Νίκος Παναγιωτόπουλος