Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή των εορτασμό της παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 5 του Ιούνη και στα Χανιά.  'Όπως  έγινε γνωστό τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στα πλαίσιο των δράσεων για το περιβάλλον , συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με το Δήμο Πλατανιά εκδήλωση στις 5 Ιουνίου στο χώρο της Μνημειακής Ελιάς των Βουβών, με ομιλίες για το περιβάλλον και κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 5 Ιουνίου ξεκινάει επίσης ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων τη συντήρηση του μονοπατιού Ε4 στα Λευκά Όρη. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Τέλος στη συνέντευξη τύπου, η Διεύθυνση Δασών Χανίων παρουσίασε τη δική της δράση στις 5 Ιουνίου. Στην αρχή του Φαραγγιού της Σαμαριάς, θα διανέμεται στους επισκέπτες φυλλάδιο-κάρτ ποστάλ με θέμα τη βιοποικιλότητα και στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος REVERSE, που στο επίκεντρό του έχει την ανάδειξη της βιοποικιλότητας μέσα από τη συνεργασία σειράς Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Φορέων όπως είναι η Δασική Υπηρεσία Χανίων και το ΜΑΙΧ. Ταυτόχρονα, την ημέρα αυτή θα είναι ανοιχτά τα Κέντρα Πληροφόρησης για το Φαράγγι της Σαμαριάς και τα Λευκά Όρη.