Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή των εορτασμό της παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 5 του Ιούνη και στα Χανιά.  \’Όπως  έγινε γνωστό τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στα πλαίσιο των δράσεων για το περιβάλλον , συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με το Δήμο Πλατανιά εκδήλωση στις 5 Ιουνίου στο χώρο της Μνημειακής Ελιάς των Βουβών, με ομιλίες για το περιβάλλον και κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 5 Ιουνίου ξεκινάει επίσης ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων τη συντήρηση του μονοπατιού Ε4 στα Λευκά Όρη. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Τέλος στη συνέντευξη τύπου, η Διεύθυνση Δασών Χανίων παρουσίασε τη δική της δράση στις 5 Ιουνίου. Στην αρχή του Φαραγγιού της Σαμαριάς, θα διανέμεται στους επισκέπτες φυλλάδιο-κάρτ ποστάλ με θέμα τη βιοποικιλότητα και στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος REVERSE, που στο επίκεντρό του έχει την ανάδειξη της βιοποικιλότητας μέσα από τη συνεργασία σειράς Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Φορέων όπως είναι η Δασική Υπηρεσία Χανίων και το ΜΑΙΧ. Ταυτόχρονα, την ημέρα αυτή θα είναι ανοιχτά τα Κέντρα Πληροφόρησης για το Φαράγγι της Σαμαριάς και τα Λευκά Όρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook