Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 14 Οκτώβρη, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου όπου συναντήθηκε με το Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Θεοφάνη Κούρκουλο κι άλλα στελέχη της Υπηρεσίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της υπηρεσίας καθώς και γενικότερα θέματα του λιμένα Ηρακλείου και του τόπου, όπως η σημασία του λιμανιού για την πόλη και την κοινωνία, τα προβλήματα του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία, τη στελέχωση και τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας κ.α.

Ο Μ. Κριτσωτάκης ζήτησε ενημέρωση για τη νήσο Ντία, κυρίως σε θέματα υποδομών για την ασφάλεια και την υγιεινή των επισκεπτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και τα προβλήματα με την υπεραλίευση και την τυχόν παράνομη αλιεία.

Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων κατά την οποία συζητήθηκαν προβλήματα του κλάδου και κυρίως η μείωση των οργανικών θέσεων, η υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στο Λιμενικό με το κλείσιμο Λιμενικών Σταθμών όπως στο Καστρί Βιάννου, η παλαιότητα και τα προβλήματα συντήρησης εξοπλισμού και ιδιαίτερα των πλωτών μέσων αλλά και του κτηρίου στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες στο Ηράκλειο, η καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών τους και γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής για τις πύλες εισόδου, την ιδιαίτερη σημασία του λιμένα Ηρακλείου για την πόλη και την κοινωνία αφού βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού και ουσιαστικά πρόκειται για μια «πλατεία» της πόλης και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν, την ώρα που το έργο του Λιμενικού Σώματος αυξάνεται, να καταργούνται οργανικές θέσεις.

Τέλος ανέφερε ότι με παρεμβάσεις του στη Βουλή θα θέσει τα παραπάνω ζητήματα και τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας είναι πως ο έλεγχος και η στήριξη της λειτουργία τους πρέπει να υπαχθεί σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.  Η δημόσια τάξη και ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα και πρέπει να απεμπλακούν από μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) στο Κοκκίνι Χάνι, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δ/ντή της Σχολής, κ. Γ. Κερασιώτη, τον προϊστάμενο των ΙΕΚ κ. Γιαννακόπουλο, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους της σχολής.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στο σημαντικό ρόλο του Οργανισμού στην εκπαίδευση για την σωστή στελέχωση, ανάπτυξη και πρόοδο των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και στην απαξίωση του από την πολιτεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η δημόσια τουριστική εκπαίδευση πλήττεται βάναυσα, μέσω των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών της συρρίκνωσης ή κατάργησης των δημόσιων τουριστικών σχολών και της παράλληλης ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μέσω των ιδιωτικών σχολών αλλά και των κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης.

Επίσης συζητήθηκε η εγκατάλειψη από την πολιτεία των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και το κλείσιμο του οικοτροφείου και επισημάνθηκε ότι οι εγκαταστάσεις της σχολής πρέπει να συντηρηθούν, να αναβαθμιστούν και να παραμείνουν στο δημόσιο και τονίστηκε η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του οικοτροφείου ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες για τις ελληνικές οικογένειες συνθήκες.

Ο Μ. Κριτσωτάκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης για την παραγωγή υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και, μέσω αυτής, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στο ρόλο της ως βασικού συστατικού στοιχείου μιας εναλλακτικής στρατηγικής προσέγγισης για την τουριστική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook