Το συνδικάτο Cockpit των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ανακοίνωσε νέα απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη, την έβδομη από τον Απρίλιο, η οποία αυτή τη φορά θα πλήξει τις εσωτερικές πτήσεις της θυγατρικής Germanwings.

Οι πιλότοι της Germanwings θα σταματήσουν την εργασία τους από τις 12.00 μέχρι τις 23.59 τοπική ώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου.

Το Cockpit έχει πραγματοποιήσει πέντε απεργίες από το τέλος του Αυγούστου, διαμαρτυρόμενο για τους νέους όρους συνταξιοδότησης των πιλότων της εταιρείας. Το συνδικάτο, που εκπροσωπεί περί τους 5.400 πιλότους, ζητεί τη διατήρηση του σχήματος που επιτρέπει στους πιλότους πρόωρη συνταξιοδότηση στην ηλικία των 55 ετών και την συνέχιση της καταβολής του 60% του μισθού τους μέχρι την έναρξη της καταβολής της σύνταξής τους.

Η διεύθυνση της Lufthansa, η οποία προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας απέναντι στον ανταγωνισμό των ταχέως αναπτυσσόμενων αεροπορικών εταιρείων της Μέσης Ανατολής, πρότεινε να διατηρηθεί αυτό το σχήμα συνταξιοδότησης για τους υπάρχοντες πιλότους, αλλά να επιμηκυνθεί το όριο συνταξιοδότησης μέχρι τα 60 έτη ηλικίας για τους νεοεισερχόμενους πιλότους.

Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, η εταιρία κατορθώνει να περιορίζει τις επιπτώσεις, επιστρατεύοντας, για παράδειγμα, πιλότους που εργάζονται σε άλλα πόστα της εταιρείας, και προειδοποιώντας τους επιβάτες. Ωστόσο οι απεργίες των πιλότων συνεχίζουν να τής κοστίζουν ακριβά. Μία τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση τον Απρίλιο μεταφράσθηκε σε ακύρωση χιλιάδων πτήσεων και απώλειες 60 εκατομμυρίων ευρώ.

news247.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook