Η Ζωοδόχος Πηγή ως συντονιστής φορέας του «Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» και ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Ηρακλείου ως υπεύθυνος φορέας της κοινωνικής δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα ήθελαν να σας παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που συντελείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για την κάλυψη των αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δήμο Ηρακλείου.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, σε ενιαίο αρδευόμενο και περιφραγμένο αγρόκτημα, παρέχει σε κάθε ωφελούμενο αγροτικό τεμάχιο γεωργικής έκτασης 60 τ.μ., σπόρους, φυτά, λιπάσματα και εργαλεία με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το σύνολο των ωφελούμενων που εξυπηρετεί η δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανέρχεται στα 100 άτομα. Το 10% της παραγωγής του, ο κάθε ωφελούμενος, το αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Κατά τη θερινή περίοδο της φετινής χρονιάς (Μάιος έως Σεπτέμβριος) το γενικό σύνολο της παραγωγής του Δημοτικού Λαχανόκηπου αυξήθηκε κατά 8 τόνους σε σχέση με πέρσι και ανήλθε στους 20 τόνους κηπευτικών προϊόντων εκ των οποίων οι 2,2 τόνοι δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου ώστε να καλύψει ανάγκες και άλλων ωφελούμενων. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι μεταξύ των παραγόμενων προϊόντων ήταν ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρπούζια, πεπόνια και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει ήδη η φύτευση προϊόντων της χειμερινής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook