Με παρέμβαση του πρωθυπουργού θα λήξει, όπως όλα δείχνουν, το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την πέμπτη δόση, το Mεσοπρόθεσμο, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το νέο δάνειο για την Ελλάδα.

Ο Γ. Παπανδρέου αύριο Παρασκευή θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει το τελικό ραντεβού διαπραγμάτευσης με τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Άλλωστε, από τη Δευτέρα είναι σε ανοιχτή γραμμή με Μέρκελ, Σαρκοζί και Τρισέ, προκειμένου να διασφαλίσει μια θετική εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εντείνει τις επαφές του και με την απέναντι «όχθη» του Ατλαντικού.

Σταθερός συνομιλητής της ελληνικής πλευράς είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκάιτνερ, ενώ δεν αποκλείεται και νέα παρέμβαση Ομπάμα.

Διά παν ενδεχόμενον ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος για το περιβάλλον, αναφέρθηκε στην παγκοσμιότητα του οικονομικού προβλήματος με μία πολύ χαρακτηριστική φράση: «Δεν έχουμε ούτε G-20, ούτε G-8 σήμερα, έχουμε G-0»!

Από το ίδιο βήμα αναφέρθηκε και στο κίνημα των «αγανακτισμένων»: «Και όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό,τι παλαιά».

imerisia.gr / Του Γιάννη Αντύπα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook