Υλικά
 
• 1 κιλό σαυρίδια, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα
• 800 γρ. πράσα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
• 400 γρ. σέλινο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
• 150 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε μέτριες φέτες
• 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 130 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Χυμό από 2 λεμόνια
• Ξύσμα 1 λεμονιού
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Ζεματίζουμε για 3 λεπτά τα πράσα και το σέλινο. Στη συνέχεια, τα αποσύρουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. 
 
Σε πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το πρασοσέλινο μαζί με τις πατάτες, τα κρεμμύδια (φρέσκο & ξερό) για 10 λεπτά. Σβήνουμε με 200 ml. χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. 
 
Σε εκείνο το σημείο τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού με το δέρμα προς τα πάνω και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας, ανακινώντας τη με τα χέρια μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. 
 
Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί και σερβίρουμε.