Συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά κανάλια της Κίνας το GUANGDON TV, της επαρχίας Καντόνα, παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και στο δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Lian Chao.

Στην ημίωρη περίπου συνέντευξη που πρόκειται να προβληθεί στα μέσα Ιουλίου από το κανάλι, ο Περιφερειάρχης Κρήτης για άλλη μια φορά επισήμανε τους στενούς και πολιτισμικούς δεσμούς που έχουν μεταξύ τους οι δυο λαοί, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στην Κρήτη για την μεταφορά και υποδοχή των χιλιάδων Κινέζων εργαζομένων από την ταραγμένη Λιβύη.

Παράλληλα προσκάλεσε τους πολίτες της Κίνας να κάνουν φέτος τις διακοπές τους στην Ελλάδα και στην Κρήτη, όπου μπορούν εκτός από τις καθαρές παραλίες στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μας μονάδες, να ξεναγηθούν μεταξύ άλλων σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, και να γευτούν τα εδέσματα της μοναδικής Κρητικής διατροφής.

Επίσης αναφέρθηκε στα προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης όπως είναι τα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης τα οποία μπορούν να εξαχθούν στην Κίνα.

Ο Περιφερειάρχης τέλος ανακοίνωσε ότι σύντομα τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κίνας πρόκειται να υπογράψουν ειδική σύμβαση η οποία θα προβλέπει την επίσκεψη Κινεζικών σχολείων στην Κρήτη για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook