Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και την υποστήριξη του δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2014 το Παγκόσμιο Κύπελλο Shito-ryu Shukokai Karatedo, παίδων, γυναικών, ανδρών, με την επωνυμία "Yamada Cup 2014". Οι αγώνες οργανώνονται από τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών στο Ηράκλειο και θα διεξαχθούν στο κλειστό γήπεδο "Δύο Αοράκια".

Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 100 αθλητές από χώρες του εξωτερικού και 150 Έλληνες αθλητές. Συμμετοχές μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει από Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ιράν, Μποτσουάνα, Ουαλλία, Σλοβενία.

Επίσης, σήμερα 16 και αύριο 17 Οκτωβρίου διοργανώνονται σεμινάρια με κορυφαίους Ιάπωνες (και όχι μόνο) δασκάλους του συστήματος Shito-ryu Shukokai Karate Do, με τον κ. YAMADA Haruyoshi, 10ο Dan (Ιαπωνία), να ηγείται των σεμιναρίων, με τη βοήθεια των κ.κ. KAMOHARA Tsutomu, 9ο Dan (Ιαπωνία), SAKITANI Sueo, 8ο Dan (Ιαπωνία), Denis CASEY, 8o Dan (Αγγλία) αλλά και πλήθος άλλων υψηλόβαθμων δασκάλων.

Στα θετικά της διοργάνωσης και η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ στο κοινό, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, από τις 9 έως και τις 11 το πρωί! Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους διοργανωτές του event και να δηλώσει συμμετοχή, ή, απλά, να παραβρεθεί στο κλειστό γήπεδο "Δύο Αοράκια" κατά τις ώρες των σεμιναρίων. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ! Ενημερωτικά δελτία έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία Α'Βάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Shito-ryu Shukokai Karatedo - www.shukokai-greece.org