Εκπρόσωποι 51 κρατών συναντώνται σήμερα και αύριο στα Χανιά στο Ξενοδοχείο Minoa Palace στον Πλατανιά, στα πλαίσια της Διεθνούς συνάντησης των Εθνικών Χειριστών του προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες.

Η Κρήτη και ειδικότερα τα Χανιά επιλέχθηκαν από την Ε.Ε.Π.Φ. και τον Διεθνή Χειριστή FEE, λόγω της δυναμικής τους συμμετοχής στα Προγράμματα, σε όφελος της περιβαλλοντικής εικόνας του τόπου και της τοπικής οικονομίας.


Ο στόχος ξεκάθαρος όπως τόνισε σε δηλώσεις του και ο γ.γ του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος: "Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γίνουμε η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε γαλάζιες σημαίες".


Σε ερώτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ο κος Λιάσκος αρκέστηκε να πει ότι, "δεν είναι κάτι που αφορά το Υπουργείο".


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασία της Φύσης Νίκος Πέτρου έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας: "Το πλαίσιο θα γίνει αυστηρότερο. Στόχος η διατήρηση της υψηλής ποιότητας με έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση".Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση αυτή επισημαίνοντας ότι τα Χανιά διαθέτουν το 10% των γαλάζιων σημαιών της χώρας.


Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ο οποίος "φέρει την ευθύνη" για τη διεθνή αυτή συνάντηση. 

Σε δηλώσεις του αρκέστηκε να πει: Είναι ένα θέμα που κατά την άποψή μου ο Δήμος πρέπει να δίνει καθημερινή μάχη προκειμένου να κρατήσει τις 11 σημαίες που έχουμε και να μπορέσει να αποκτήσει άλλες 7 που είναι ο στόχος".