Την παραπομπή εβδομήντα, από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής -μεταξύ των οποίων, ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος- εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.
Ο εισαγγελέας με την -700 σελίδων- προτασή του, ζητεί από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής -μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας- για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές ζητεί παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ζητεί, επιπλέον, για τους Ν.Μιχαλολιάκο, Η.Κασιδιάρη, Ν.Μίχο, Λαγό, Γ.Γερμενή και Στ.Μπούκουρα, την παραπομπή τους για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. 
Για τον Χρήστο Παππά, ζητά μετατροπή σε πλημμέλημα τις επιπλέον κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παράνομη κατοχή αρχείου.
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του αναφέρεται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ με κυριότερες τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρος \”Αντίπνοια\” και \”Συνεργείο\”, την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και την επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Κρήτη.
Στην πρόταση, γίνεται αναφορά σε διάφορα περιστατικά από το 1980 και τονίζεται ότι -από το 2008 και μετά- η Χρυσή Αυγή γίνεται πιο επιθετική, στη λογική του «πας μη Έλλην βάρβαρος». Τονίζεται, επίσης, ότι η ένταση των περιστατικών βίας αυξάνεται, λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012, οπότε -με την κατάθεση του καταστατικού της ΧΑ στον Άρειο Πάγο, και ενώ υπάρχει φοβερή έξαρση- η εγκληματική οργάνωση παίρνει τη μορφή πολιτικού κόμματος.

Ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει, ακόμη, ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, για την τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει ότι η οργάνωση λειτουργούσε με απόλυτη ιεραρχία και τοποθετεί στην ιεραρχική δομή, πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Χρήστο Παππά, τρίτους τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο και τέταρτο τον Γιώργο Γερμενή.

Στο κεφάλαιο για τη δολοφονία Φύσσα, ο κ. Ντογιάκος, φέρεται να τονίζει πως ο μουσικός ήταν στοχοποιημένος και ότι για τη δολοφονία του κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Χρυσής Αυγής. « Ήξεραν ποιος είναι» φαίνεται να τονίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος κρίνει ότι τα γεγονότα, δηλώνουν την ένταση του δόλου.

Στην πρόταση υπογραμμίζεται ότι, οι ισχυρισμοί των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων επιβεβαιώνονται πλήρως από όλο το ιστορικό και τα στοιχεία της υπόθεσης.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την εισαγγγελική κρίση, οι 15 κατηγορούμενοι, για τους οποίους ζητείται απαλλαγή, ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook