Τον Κοινωνικό Αθλητισμό, ένα καινοτόμο πρόγραμμα σε πανελλαδικό επίπεδο, υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις αθλητικές ενώσεις του νησιού.

Ο κοινωνικός αθλητισμός θα γίνει πράξη με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των τεσσάρων Αντιπεριφερειαρχών, των εντεταλμένων συμβούλων αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής, και το συντονισμό-οργάνωση της γενικής διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, παιδιά ευπαθών οικονομικά οικογενειών να συμμετάσχουν δωρεάν σε αθλητικές ακαδημίες για την εκμάθηση αθλημάτων όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, καράτε, στίβο τένις.

Ωστόσο η Περιφέρεια ήδη τα τελευταία χρόνια υλοποιεί με επιτυχία κοινωνικές δράσεις όπως: Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικές παρεμβάσεις στο τομέα της πρόληψης με τις δυο κινητές μονάδες του μαστογράφου και της οδοντιατριακής.

Σήμερα σε σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης δόθηκε το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η υλοποίηση της δράσης Κοινωνικού Αθλητισμού με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, των εντεταλμένων συμβούλων αθλητισμού Νίκου Συριγωνάκη, κοινωνικής πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, του διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρου Επιτροπάκη και των εκπροσώπων των αθλητικών ομοσπονδιών και τοπικών αθλητικών ενώσεων (ΕΠΣΗ, ΕΚΑΣΚ, ΕΣΠΕ Κρήτης, Αντισφαίριση Ηρακλείου, ΠΕΚΥΚΡ, Παγκρήτιος σύλλογος μαχητικών τεχνών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στη σύσκεψη συνεχάρη θερμά για την πρωτοβουλία όλους τους αθλητικούς φορείς (ομοσπονδίες, αθλητικές ενώσεις) που θα συμμετέχουν και θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα του Κοινωνικού Αθλητισμού.

«Είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας που δημιούργησαν και λειτούργησαν κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρά τους ανύπαρκτους οικονομικούς πόρους.

 Συνεχίζουμε και με άλλες κοινωνικές δομές όπως είναι ο Κοινωνικός Αθλητισμός προκειμένου να δώσουμε το δικαίωμα, τη χαρά, σε παιδιά που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να αθληθούν δωρεάν σε ακαδημίες», ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αθλητικούς φορείς που δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους στη κοινωνική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, μια πρωτοβουλία που θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά ευπαθών οικονομικά οικογενειών να εγγραφούν δωρεάν σε αθλητικές ακαδημίες .

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των κοινωνικών δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος στο τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς υπογράμμισε: «Υπάρχουν πολλά παιδιά σήμερα που θέλουν να συμμετέχουν σε αθλήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος.

Υλοποιούμε παγκρήτια αυτή τη σημαντική κοινωνική δράση, και εκτιμάμε ότι όλοι οι αθλητικοί φορείς της Κρήτης θα βρεθούν αρωγοί μας. Η επιλογή των παιδιών που θα συμμετέχουν δωρεάν θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και έχουν να κάνουν για παράδειγμα με φορολογικά στοιχεία, ανεργία γονέα κ.α.».

Ανάλογες συσκέψεις για το Κοινωνικό Αθλητισμό θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook