Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου, ανεβάζει μια ακόμα σημαντική παράσταση, η οποία μάλιστα έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό, με την συμπλήρωση 30 χρόνων δημιουργικής προσφοράς.

“Ο Τρελαντώνης” … Ίσως το ωραιότερο κείμενο- μυθιστόρημα…Ίσως από την σημαντικότερη  ελληνίδα συγγραφέα…  ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ….

Το έργο θα πάρει το δρόμο της θεατρικής διαδρομής και θα περάσει τα σκαλοπάτια της Σκηνής. Θα ζωντανέψει φέτος πάνω στο σανίδι από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.

\"\"

Το εξαίρετο μυθιστόρημα από τα χέρια της Καλαϊτζή Γλυκερίας, μια από τις σημαντικότερες θεατρολόγους της Ελλάδας παίρνει σάρκα και οστά. Προσαρμόστηκε με μεγάλο σεβασμό στο αρχικό κείμενο από τον Μάνο Μανιά και σύντομα θα το δούμε ‘’επί σκηνής’’ θεατρικής.

Τι μπορεί να συμβεί στις ευάλωτες ηλικίες των παιδιών; Περιέργεια, ζαβολιές, ζημιές, παιχνίδι, επικίνδυνες περιπέτειες;  Που φτάνει η αγάπη τους και πού η παιδική αφέλεια;  Ποιες οι σχέσεις τους με την ξενόφερτη δασκάλα που τους μαθαίνει ξένες γλώσσες;  Πού μπορεί να φτάσει ο Τρελαντώνης  και τι σκανδαλιές  δημιουργεί; Ποιος μπορεί να ορίσει τα σύνορα της παιδικής λογικής και με τι τρόπο;

\"\"

\"\"

Ξυπνούν όνειρα, ξυπνούν αθώα παιχνίδια, ξυπνούν απίστευτες συγκρούσεις παιδιών και μεγάλων. Κι  ένας μαγικός κόσμος πλημυρισμένος από γέλιο, απίστευτο γέλιο παρελαύνουν στο εξαιρετικό κείμενο. Ακόμα κι οι Βασιλιάδες ή μάλλον ο Βασιλιάς στην χώρα μας είναι παρόν. Μα πάνω απ΄όλα η τίμια, η αγνή ψυχή του παιδικού κόσμου που θα φέρει διλλήματα, σκέψεις κι ερωτήματα.

Ο Τρελαντώνης ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Κανείς δεν μένει αδιάφορος, ούτε ο γονέας, ούτε ο δάσκαλος, ούτε το παιδί, ούτε το κοινωνικό σύνολο.

Είναι μια πρόταση, είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Με την εγγύηση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου, του Μάνου Μανιά  και της Πηνελόπης Δέλτα θα δούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον φέτος.

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου, γιορτάζει τα 30 χρόνια της

Κι όμως πέρασαν από τότε 30 χρόνια 1984 – 2014. Κόποι, αγωνίες, δουλειά, πολλή δουλειά. Ιδρώτας που μούσκεψε άπειρες φορές το σανίδι, και σήμερα τριάντα χρόνια μετά στεκόμαστε με ψηλά το κεφάλι. Μια μεγάλη αγκαλιά μας ζέστανε και μας έδωσε κουράγιο. Είσαστε όλοι εσείς ανώνυμοι και επώνυμοι. Εσείς που στηρίζετε την ποιότητα και τον πολιτισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μια τούρτα μια ευχή… να συνεχίζουμε σιωπηλά…

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ τις ίδιες ώρες.  

Είσοδος  6€ και 8€.

Μετά  το πέρας της Δεύτερης παράστασης του Σαββάτου (ώρα 5 το απόγευμα) θα κοπεί η τούρτα για τα 30 χρόνια της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου, ενώ θα ακολουθήσει γλυκός μπουφές προσφορά του ζαχαροπλαστείου Κουμάκης.

Χορηγός Επικοινωνίας Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook