Αύριο αναμένοντας τα συμπεράσματα της τρόικας αναφορικά με την πρόοδο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στη λήψη νέων μέτρων 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
\”Η τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις αργότερα σήμερα και να εκδώσει ανακοίνωση την Παρασκευή\”, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή πλησίον των διαπραγματεύσεων.
Άλλη πηγή επισήμανε πως το ανακοινωθέν θα εστιάζει αποκλειστικά στο κατά πόσον η Ελλάδα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους και εκείνους που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο μνημόνιο που υπογράφηκε πέρυσι το Μάιο.
\”Πρόκειται για τον τέταρτο έλεγχο (της προόδου της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος στήριξης), ενώ οτιδήποτε που θα μπορούσε να ακολουθήσει αναφορικά με ενδεχόμενη περαιτέρω στήριξη, αφορά τις προσεχείς ημέρες\”, συνέχισε η ίδια πηγή.
\”Τα ερωτήματα αυτά είναι περισσότερο πολιτικά και θα εξεταστούν στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών και των συμβούλων τους\”, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές της Ελλάδας ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές συζητήσεις έως το τέλος του μήνα.
Έως την Παρασκευή, οπότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας μεταδίδει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομικών που δεν ονοματίζει.
\”Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων\”, δήλωσε ο αξιωματούχος προς το Reuters, υπο τον όρο της ανωνυμίας.
news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook