Υλικά

• 120 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτους και κομμένους σε μικρά κομμάτια
• 150 γρ. φρέσκο βούτυρο, ανάλατο
• 100 γρ. ζάχαρη
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 80 γρ. χαρουπάλευρο
• 15 γρ. μαγειρική σόδα
• 3 γρ. αλάτι
• 1 κ. γλυκού βανίλια
• 1 αυγό
• 300 γρ. βρώμη
• 120 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Το αποσύρουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη λιώνουμε στο βούτυρο.

Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ενώνουμε τα άλευρα με τη σόδα και το αλάτι και τα ρίχνουμε από λίγο στο μίγμα, μέχρι να ενωθούν.

Τέλος, βάζουμε τη βρώμη, τους χουρμάδες και τα καρύδια. Ενσωματώνουμε καλά και με 2 κουτάλια δίνουμε στρογγυλό σχήμα στα μπισκότα. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15-18 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.