Κρουσώνας – Πράσινο φως για την ολοκλήρωση του δρόμου προς το Λιβάδι

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου κατόπιν εισήγησης της δημοτικής αρχής, ενέκρινε την ολοκλήρωση των δυο τελευταίων χιλιομέτρων του δρόμου Κρουσώνα – Λιβάδι, ο οποίος θα ανακατασκευαστεί και θα ασφαλτοστρωθεί.

Με τον τρόπο αυτό, θα είναι εύκολη πλέον η πρόσβαση στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία προς όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Κρήτης και θα μπορούν να θαυμάσουν τον μοναδικό αυτό ορεινό όγκο. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει ανοικτός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Γωνιές – Επισκευάζεται το κτήριο του ιατρείο

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την διενέργεια δημοπρασίας για την επισκευή και συντήρηση του παραδοσιακού πετρόκτιστου κτηρίου που στέγαζε το ιατρείο των Γωνιών, έτσι ώστε να καταστεί ξανά φιλόξενο και λειτουργικό.


Κτηματογραφείται η περιοχή του Αλμυρού

Στην ίδια συνεδρίαση, ενέκρινε την ανάθεση μελέτης για την κτηματογράφηση της περιοχής του υδροβιότοπου του Αλμυρού. Πρόκειται για μια μελέτη ανάδειξης του υδροβιότοπου, η οποία και θα ξεκαθαρίσει όλες τις καταπατημένες εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αναγνωριστούν ως ιδιοκτήτες μόνο οι κάτοχοι ισχυρών ανάλογων τίτλων.

Προσθήκη αίθουσας στο 1ο δημοτικό σχολείο Γαζίου
Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την επέκταση με την προσθήκη αίθουσας, στο πρώτο δημοτικό σχολείο Γαζίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κάλυψης των παιδιών, αλλά και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων του 2ου νηπιαγωγείου εργατικών κατοικιών Γαζίου και των δημοτικών σχολείων Γαζίου και Τυλίσου.

Σύμβαση για τα κουνούπια
Υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη η σύμβαση κουνουποκτονίας της περιοχής του Μαλεβιζίου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook