​Το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Δημάρχου Ηλία Ψινάκη για τα οικονομικά του Δήμου Μαραθώνα δεν πέρασε στο «ντούκου».

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργείου Εσωτερικών στην έκκληση βοήθειας από τον γνωστό μάνατζερ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος «κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση». Και ο υπουργός, δεν έμεινε στα λόγια αλλά τα έκανε πράξη….

Λίγες μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη τύπου του κ.Ψινάκη, ο οποίος «κάρφωσε» την προηγούμενη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι άφησε στους λογαριασμούς του δήμου 1.841.000 ευρώ και ότι από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα 370.000 ευρώ, τα οποία δεν φτάνουν για την μισθοδοσία του δήμου, το υπουργείο ενέκρινε προκαταβολή από τους τακτικούς πόρους του 2015, ύψους 400.000 ευρώ έτσι ώστε κανένας υπάλληλος να μην μείνει απλήρωτος.

Στην συνάντηση με τον κ.Ντινόπουλο πάντως, ο γνωστός μάνατζερ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», λέγοντας ότι «οι Δήμοι δεν πτωχεύουν αλλά οι επιχειρήσεις». Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, που ομολογουμένως \”παίζει στα δάχτυλα\” το παιχνίδι των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας, με την χθεσινή κίνηση του ήθελε να αποκαλύψει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με το «πάρτι» δεκαετιών ώστε να βρει άμεσες λύσεις για να μην υπάρξουν απολύσεις, επιτήρηση και επιπλέον επιβαρύνσεις στους δημότες του.

«Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι εγώ κυρήσσω σε πτώχευση το δήμο, και αυτό αναπαράχθηκε παντού, αυτό είναι δικό τους θέμα», δήλωσε κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του Μαραθώνα ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook