Μετά απο 39 χρόνια παρουσίας στους ελληνικούς ουρανούς, τα ελαφρά βομβαρδιστικά Α7 Corsair που πέταξαν για πρώτη φορά το 1975 απο την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων, αποσύρονται απο την Πολεμική Αεροπορία.
Η τελετή πραγματοποιείται σήμερα στην 116 Πτέρυγα Μάχης, όπου μεταφέρθηκαν το 2003, όταν η 115 ΠΜ απέκτησε τα πρώτα F16.
Παρουσία του Υπ.Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου, του Υφυπουργού κ.Λαμπρόπουλου,  σύσσωμης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του προσωπικού της Π.Α., εν ενεργεία και αποστρατεία, που υπηρέτησε στα Α7, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αεροσκαφών Α-7 και F-16, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 \”Ζευς\” και Τ-6A \”Δαίδαλος\”.
Οι πιλότοι των Α7 Corsair θα πουν το τελευταίο αντίο στους πολίτες ,στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε μια τελευταία διέλευση στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
Ήταν ένα αεροσκάφος αξιοζήλευτων δυνατοτήτων καθώς ανένα δεν μπορούσε να συγκριθεί μαζί του στις χαμηλές πτήσεις. 
Το Α7 Corsair εντάχθηκε στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας τον Αύγουστο του 1975, στην 340 Μοίρα Βομβαρδισμού της 115 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο Χανίων.
Δείτε μοναδικό βίντεο με την τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Αβέρωφ.
Δείτε καταπληκτικό βίντεο με πτήσεις που αγγίζουν τις άκρες των κυμάτων

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook