Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών γύρω από την κακή διαχείριση των νέων τεχνολογιών επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της σωστής ενημέρωσης, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς και τους καθηγητές. Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος αρχίζει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από το Διαδίκτυο σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς φορείς του τόπου και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Το Πρόγραμμα θα αρχίσει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου από το Ρέθυμνο, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στο Καστέλι και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στα Χανιά, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Ειδικά για την πόλη των Χανίων θα πραγματοποιηθούν το πρωί συναντήσεις με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με την υποστήριξη του Γεωργίου Γώγουλου, Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο και ώρα 19:00, ειδική ενημερωτική συνάντηση για γονείς και καθηγητές με θέμα: «bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το Διαδίκτυο». Ομιλητές θα είναι ο Aλέξανδρος Γκέκας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και ο Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, η OAK και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Σπυριδούλα Σταματοπούλου, Τμήμα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone, η οποία είναι και χορηγός όλων των παραπάνω εκδηλώσεων και θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Επίσης προγραμματίζονται ειδικές επιστημονικές συνάξεις στο ίδιο θέμα με νομικούς της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook