Καθώς είναι μέρες ακινησίας στο χώρο των αγοροπωλησιών ακινήτων, οι βουλευτές όλων των κομμάτων έβλεπαν με ενδιαφέρον σήμερα στη Βουλή ένα δημοσίευμα της εφημερίδας »Τα Νέα», που αναφέρεται σε ρυθμίσεις, με τις οποίες διεκολύνονται πλέον οι αγοραπωλησίιες ακινήτων και σε υπηκόους χωρών πέραν της Ε.Ε. σε παραμεθόριες περιοχές.

Εκεί δηλαδή που εχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, κυρίως, πλούσιοι από Ρωσία, Ουκρανία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Γεωργία, ακόμα και Αλβανία, ΗΠΑ ,Καναδά, Σουηδία κλπ. για εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία κ.α.

Με νόμο, παύουν, λοιπόν, να θεωρούνται παραµεθόριες περιοχές, ως προς τις δικαιοπραξίες ακινήτων, για πολίτες χωρών πέραν της Ε.Ε., οι νοµοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, οι 4 της Κρήτης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Γρεβενών, Κοζάνης, Ηµαθίας, Πιερίας και Καβάλας.

Οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές είχαν ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς µε νοµοθετική διάταξη του 1927 !

Παραµένουν ως παραµεθόριες περιοχές, όπου απαγορεύονται, κατ’ αρχήν, οι δικαιοπραξίες ακινήτων, για κατοίκους χωρών πέραν της Ε.Ε., οι νοµοί ∆ωδεκανήσου, Εβρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ροδόπης Σάµου, Φλώρινας και Χίου, οι επαρχίες Νευροκοπίου του τ. νοµού ∆ράµας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του τ. νοµού Ιωαννίνων, Αλµωπίας και Εδεσσας του τ. νοµού Πέλλης και Σιντικής του τ. νοµού Σερρών, καθώς και τα νησιά Σκύρος και Σαντορίνη. Σε αυτές τις περιοχές χρειάζεται ειδική άδεια για δικαιοπραξία.

Όμως πλέον την άδεια δεν θα την βγάζει το Υπ. Άμυνας – όπως μέχρι τώρα – αλλά η Υπερπεριφέρεια, συντομεύοντας κατά πολύ το χρόνο έκδοσης. Αυτή η καθυστέρηση, πολλές φορές 8-10 μήνες αποθάρρυνε τους ξένους επενδυτές που έστρεφαν το ενδιαφέρον τους σε άλλες Μεσογειακές χώρες….

Ο κ. Βενιζέλος, οι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί και κυρίως οι πρεσβείες, πρέπει πλέον να ενημερώσουν στο εξωτερικό για τις βελτιώσεις για να έρθουν πάλι οι παραθεριστές-επενδυτές που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

prionokordela.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook