Μια εξαιρετικά ανησυχητική πληροφορία μεταδίδει το CNN για την δράση των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Συρία, οι μαχητές του ISIS έχουν στα χέρια τους τρία πολεμικά αεροπλάνα και πρώην αξιωματικοί από τον ιρακινό στρατό τους εκπαιδεύουν για να μάθουν να τα \”πετάνε\”.

Τα αεροπλάνα είναι στο στρατιωτικό αεροδρομιο Αλ Τζαρά στο Χαλέπι.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι πως κατάφεραν να φτάσουν στα χέρια των ισλαμιστών τα μαχητικά.
Στους κόλπους των τζιχαντιστών έχουν ενταχθεί πολλοί πρώην αξιωματικοί του ιρακινού στρατού. Ανθρωποι που ζουν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ανέφεραν ότι πρόσφατα είδαν τουλάχιστον ένα μαχητικό να πετάει σε χαμηλό ύψος.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, η ανησυχία αυξάνεται καθώς θεωρείται πολύ πιθανό οι τζιχαντιστές να επιχειρήσουν ακόμα και επίθεση αυτοκτονίας.

Ποιοί ήταν οι Καμικάζι

Η λέξη Καμικάζι είναι ιαπωνική και σημαίνει Θείος Άνεμος. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για να πεεριγράψει τις επιθέσεις αυτοκτονίας, των Ιαπώνων στρατιωτών που προτιμούσαν να πεθάνουν από το να πιαστούν αιχμάλωτοι.

Αργότερα ο όρος καμικάζι απόκτησε μια πιο διευρυμένη έννοια και χρησιμοποιείται πλέον για να περιγράψει τους τρομοκράτες που εκτελούν επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως και πιλότους της ναζιστικής Γερμανίας, ονομαζόμενη και Ζέλμπσστόπφερ (Selbsstopfer), που είχαν διαταγές να καταστρέψουν τον στόχο τους με την ρίψη του αεροπλάνου τους πάνω σε αυτόν.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook