Το  Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011,  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του στα πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Τον κ. Σαμαρά ενημέρωσε ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου για τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μεταξύ των οποίων, το θέμα του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και την αποπεράτωσή του, το Κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Νεάπολη, τη λειτουργία του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου  μετά την απόφαση της  αναστολής εισαγωγής φοιτητών στο τμήμα του «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων\”  στο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, το θέμα των Λιμενικών Ταμείων που όπως ανέφερε θα πρέπει να περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων καθώς και  γενικότερα θέματα υποδομών και Τουρισμού.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το θέμα των οικονομικών των  Δήμων, τα οποία έχουν μειωθεί αισθητά και οι Δήμοι  δε δύνανται πλέον να καλύπτουν τις  απαραίτητες  καθημερινές ανάγκες  των πολιτών.  

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ακόμα την αδικαιολόγητη απόφαση της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5% με αποτέλεσμα, κυρίως οι τουριστικοί δήμοι , να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες υποχρεώσεις προς τους επισκέπτες .

Σχετικά με το  ζήτημα του τμήματος του  παραρτήματος  ΤΕΙ Αγίου Νικολάου ενημέρωσε αναλυτικότερα  τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  και  ο Βουλευτής  του Νομού Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης.

Ο κ. Σαμαράς στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε σε ζητήματα χωροταξικού σχεδιασμού που τα θεωρεί αναγκαία πλέον ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο και σταθερό πρόγραμμα.

Ο κ. Κουνενάκης παρέδωσε στον κ. Σαμαρά το βιβλίο της πόλης και σχετικό υπόμνημα με όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 Υπόμνημα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά παρέδωσε επίσης και ο πρόεδρος της «Λαϊκής  Συσπείρωσης»  Αγίου Νικολάου  κ. Βασίλης Χατζηδάκης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής κ. Μεϊμαράκης, ο πρώην δήμαρχος Χανίων κ. Βιρβιδάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Σταυρακάκης,  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook