Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, υποδέχτηκαν σήμερα το πρωϊ αντιπροσωπεία του American Hellenic Institute και τους ξενάγησαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα».

H αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute στην Αμερική, κύριο Nick Larigakis, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου στην Ελλάδα, κύριο Ηλία Μαλεβίτη, τον Πρόεδρο του παραρτήματος του Ινστιτούτου στην Αθήνα, κύριο Γιώργο Οικονόμου, τον Συντονιστή του World Council of Hellenes στην Αμερική, κύριο Ted Spyropoulos και την σύζυγό του Erika, τον επιχειρηματία, κύριο Σταύρο Βελέτση και τη διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ινστιτούτου, κυρία Δήμητρα Ατσαλόγλου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την αφορμή του Έβδομου Ετήσιου Δείπνου του American Hellenic Institute στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του οποίου απενεμήθη τιμητική διάκριση στην κυρία Βαρδινογιάννη για το μακροχρόνιο έργο της και ειδικά για το Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά.

Το Προεδρείο και τα μέλη του Ινστιτούτου δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για το μεγαλόπνοο αυτό έργο και συνεχάρηκαν για άλλη μια φορά την κυρία Βαρδινογιάννη για την κοινωνική της προσφορά.

H κυρία Βαρδινογιάννη τους καλωσόρισε με σύντομη ομιλία κατά την οποία τους ανέλυσε την πορεία της ΕΛΠΙΔΑΣ μέχρι το Νοσοκομείο και την αναγκαιότητα αυτού του έργου. Στη συνέχεια τους συνεχάρη για το έργο του American Hellenic Institute το οποίο προωθεί τις θέσεις των Ελλήνων και των Κυπρίων στην Αμερική, και τόνισε τη συμπαράσταση της ομογένειας στους σκοπούς του Συλλόγου:

«Σας υποδεχόμαστε με πολλή χαρά, όχι μόνο ως εκπροσώπους μιας σημαντικής οργάνωσης, όπως είναι το American Hellenic Institute, αλλά και ως συμπατριώτες μας που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό μέσα από τον προσωπικό τους αγώνα, τη σκληρή δουλειά, τις καινοτόμες ιδέες και το ακούραστο πνεύμα τους, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Ανθρώπους που στηρίζουν την ΕλληνοΑμερικανική Φιλία και προβάλλουν τις θέσεις των Ελλήνων και των Κυπρίων διεθνώς, ενταγμένες σε ένα ευρύτερο σύστημα αξιών και αρχών όπως της ειρήνης, της κατανόησης, της δικαιοσύνης, της ανάπτυξης και της διεθνούς συνεργασίας. Αξίες και αρχές που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα τώρα, περισσότερο από ποτέ. Σήμερα με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε μαζί σας στό Νοσοκομείο, το οποίο αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή όχι μόνο ολόκληρος ο Ελληνικός λαός αλλά και η Ελληνική ομογένεια και οι φίλοι μας οι Κύπριοι »

Εν συνεχεία έλαβε τον λόγο ο κύριος Ηλίας Μαλεβίτης που κατά τη σύντομη ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «…Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε ότι όποιος φροντίζει και ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του εξασφαλίζει τη δική του ευδαιμονία. Κι εσείς έχετε την τύχη να έχετε εξασφαλίσει αυτή την ευδαιμονία από τα παιδιά τα οποία με τόση αγάπη σας ανταποδίδουν τη δική σας αγάπη που τόσο απλόχερα τους δίνετε. Στην αρχαιότητα συνήθιζαν να βραβεύουν την αρετή, να βραβεύουν εκείνους οι οποίοι προσέφεραν στα κοινά λεγοντας ότι «Αρετή τιμωμένη πολλούς εγείρει προς ζήλον», όταν τιμάς την αρετή παρακινείς και άλλους να τη μιμηθούν.» Στη συνέχεια εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Πρόεδρο της Motor Oil, κύριο Βαρδή Βαρδινογινάννη, λέγοντας: «…Πίσω από μιά άξια και ικανή γυναίκα βρίσκεται πάντοτε ένας ικανός και άξιος σύζυγος. Διότι, κακά τα ψέματα, εαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν είχε τη στήριξη του Βαρδή δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει…».

Ακολούθησε η ομιλία του κυρίου Νick Larigakis o oποίος υποσχέθηκε πως το American Hellenic Institute και οι Έλληνες της Αμερικής θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την ΕΛΠΙΔΑ στον αγώνα της και μίλησε με θαυμασμό για τις προσπάθειες της κυρίας Βαρδινογιάννη. Ανάμεσα σε άλλα είπε «Δίνετε ελπίδα με έναν ευγενικό τρόπο στους ανθρώπους και προωθείτε αυτή την ιδέα. Αυτό είναι ό,τι πιο υψηλό μπορεί να κάνει κάποιος… Βρήκατε την πιο σωστή λέξη, νομίζω, για να ονομάσετε το ίδρυμά σας ΕΛΠΙΔΑ. Η ανθρωπότητα σε όλη της την ιστορία αυτό είναι κάτι που πάντα αναζητά, την ελπίδα. Κι εσείς έχετε δώσει μια ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν χάσει κάποια στιγμή. Κι εσείς το δώσατε αυτό και είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος στον συνάνθρωπό του: την ελπίδα!»

Τέλος, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε, εκ μέρους του ΔΣ και των μελών του Συλλόγου, τιμητικό δίπλωμα στο Προεδρείο του American Hellenic Institute ως αναγνώριση της στήριξής τους προς τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ, όπως και αναμνηστικά δώρα, και στη συνέχεια τοποθέτησαν μαζί ένα αστεράκι με το όνομα του Ινστιτούτου στον «Ουρανό των παιδιών» που βρίσκεται στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για να θυμίζει πάντα τη συνεργασία αυτή.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης μέλη του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ οι κυρίες Καίτη Μεταξωτού, Κέττυ Φιλιππίδου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Μελίνα Δασκαλάκη, Έλλη Τζανετάτου, Ιωάννα Γκελεστάθη, η διευθύντρια του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ κυρία Άννα Παναγοπούλου, ο αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Ηρακλής Χαρμανίδης και ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών καθ. Στέλιος Γραφάκος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook