Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Αστέρας Χαλέπας γνωστοποίησε κάτι που είχε διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες.
Η ιστορική ομάδα μετά το παραχωρητήριο από το Δήμο Χανίων για το γήπεδο Καθιανών ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Β\’ Κατηγορία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Διαπιστώνουμε με λύπη ότι και η τρίτη  κατά  σειρά Δημοτική αρχή (Βιρβιδάκη, Σκουλάκη, Βάμβουκα) συνεχίζει να απαξιώνει αθλητικά την Χαλέπα και ότι σχετίζεται με τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων της.
Ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος, ο Αθλητικός  Ποδοσφαιρικός  Σύλλογος Αστέρας Χαλέπας όχι μόνο απαξιώνεται αλλά στην ουσία καταδικάζεται σε διάλυση λόγω των διαχρονικά ανεκδιήγητων πολιτικών της Δημοτικής Αρχής και της απάθειας και αδιαφορίας που έδειξαν οι δημοτικοί άρχοντες και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι σχετικά με την αθλητική στήριξη της νεολαίας της Χαλέπας.
Τσαπατσουλιά προχειρότητα και πολλές φορές οφθαλμοφανής προσπάθεια εξαπάτησης των εκπροσώπων του συλλόγου όταν ζητούσαν με αγωνία την αρωγή του Δήμου για τη λύση του γηπεδικού προβλήματος.
Επί μια δωδεκαετία ζητάμε την εκάστοτε Δημοτική αρχή να δώσει λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα.
Πριν από περίπου δύο   χρόνια  ζητήσαμε  από το Δήμο Χανιών και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο κο Λειψάκη να δείξει ένα δημοτικό χώρο όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό γήπεδο. Μας υπεδείχθη απαλλοτριωμένη έκταση (σύμφωνα με τον Δήμο και την πράξη εφαρμογής) χαρακτηρισμένη ως Αθλητικός χώρος ευρισκόμενη πίσω από τα ΤΕΙ της Χαλέπας. 
Επί πλέον καταθέσαμε εγγράφως πρόταση αξιοποίησης και δημιουργίας γηπέδου.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο αίτημα είχε υποβληθεί και σε προηγούμενη Δημοτική αρχή (Βιρβιδάκη)  πριν από μερικά χρόνια, χωρίς καμία ανταπόκριση. Τότε δεν μας επεδείχθη καν ο χώρος.
Ύστερα από συνάντηση που έγινε το καλοκαίρι του 2013 με τον αντιδήμαρχο κο Κεμεσίδη μάθαμε ότι δεν έχουν απαλλοτριωθεί ακόμα τα υπερκείμενα (ελιές) του συγκεκριμένου χώρου λόγω ελλείψεως κονδυλίων οπότε και ήταν αδύνατο τα μηχανήματα του Δήμου να εκτελέσουν εργασίες.
Η  ίδια λογική καθυστέρησης συνεχίστηκε μέχρι και το πέρας της Θητείας του Δημοτικού Συνδυασμού Σκουλάκη.
Φαίνεται λοιπόν ότι και πάλι ο Δήμος Χανίων δεν πρόκειται να κατασκευάσει γήπεδο στην περιοχή της Χαλέπας . Ένα όνειρο δεκαετιών , της τοπικής κοινωνίας θα συνεχίζει να μένει ανεκπλήρωτο.
Σαν να μην έφτανε αυτό ο Δήμος και σήμερα , επιμένει να στέλνει τον Αστέρα Χαλέπας στο γήπεδο MOBIAK Καθιανών αντί να μας δώσει ώρες στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς , το οποίο η ομάδα μας ως ομάδας της πόλης  δικαιούται να χρησιμοποιεί , όπως και κατά το παρελθόν.
Είναι  αδύνατον να αντέξουν οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές  (πόσο μάλλον τα παιδιά των Ακαδημιών) την εξορία στα Καθιανά , σε ένα γήπεδο που όχι μόνο είναι αφιλόξενο λόγω διαχείρισης του από τις τοπικές ομάδες που δικαιωματικά έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και λόγω οικονομικά δυσβάστακτης  κατανάλωσης καυσίμων. Επί δημαρχίας Σκουλάκη μας υποσχέθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι  θα ενίσχυε οικονομικά τις μετακινήσεις  των αθλητών-άλλο ένα ανέκδοτο πολιτικάντικου  αμοραλισμού.
Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα που πληρώνει ιδιωτικό  γήπεδο για τις Ακαδημίες της.
Είναι κρίμα όταν το ποδόσφαιρο στα Χανιά έχει κάνει άλματα, όταν η ΕΠΣΧ «δημιουργεί ποδόσφαιρο» οι τοπικοί Δημοτικοί άρχοντες και «υπηρέτες» του λαού να οδηγούν είτε συνειδητά είτε από αδιαφορία είτε από ανικανότητα εύρεσης  λύσης, τα ποδοσφαιρικά Σωατεία των Χανίων  στη διάλυση.
Ο ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΛΕΠΑΣ UNICEF δεν θα δεχθεί την εκδίωξή του στο γήπεδο Καθιανών αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στο παράλογο και άδικο οικονομικό βάρος που καταδικάζεται από το Δήμο Χανίων και αποσύρει την ανδρική  ομάδα του από το πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣΧ  Χανίων.
Παράλληλα δηλώνει ότι έχει ήδη αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους γονείς τα σχολεία και της επιτροπές κατοίκων της περιοχής ώστε η Χαλέπα να αποκτήσει το γήπεδο που δικαιούται για τα παιδιά της

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook